DATATELE

GPS i boks for Motorola

Mona Strande
15. feb. 2007 - 14:13

MotoNav er navnet Motorola har gitt sitt navigasjonsverktøy, som kommer i butikkene til våren.

Med AGPS

GPS-mottakeren kobler seg til telefonen via Bluetooth. Den har AGPS (Assistert GPS), en teknologi som - med en hjelpeserver - bruker kortere tid på å finne ut hvor du befinner deg ved hjelp av GPS.

Dermed kan du bruke kartene og kjøre dit du ønsker umiddelbart etter du har kjøpt MotoNav.

Din mottaker kobler seg automatisk til din telefon, så du trenger ikke pin-koder eller andre former for identifisering.

Eget pilsystem

MotoNav skal fungere med alle Motorola-modeller med Bluetooth, men denne uken lanserer de også en spesialmodell: MotoQ GSM. Med MotoQs skjerm på 2.4 tommer går det fint å navigere etter et detaljert kart, og gater og kryss blir svært tydelige.

Men Motorola har også tenkt på at navigeringssystemet skal fungere for deg med mindre skjerm og mindre avanserte telefonmodeller. Derfor kommer GPS-en også med en forenklet navigasjonsmodell: Pilsystemet.

Her vises bare en pil i displayet. Alt du har å gjøre, er å kjøre dit pilen peker. På den måten mener Motorola de gjør systemet mye mer oversiktlig og brukervennlig på små telefoner.

La vennene finne deg

MotoNav lar deg søke etter restauranter, bensinstasjoner, skoler og hoteller - i tillegg til vanlige søkefunksjoner for gater og adresser.

Du kan også sende informasjon om hvor du befinner deg til venner eller kolleger. Dermed kan de se hvor du er på kartet, og navigere seg frem til deg.

MotoNav har selvfølgelig tekst-til-tale-funksjon, og du kan få oppdatert trafikkinformasjon for å slippe køer når du har dårlig tid.

To versjoner

Dersom du kjøper Motonav, får du velge mellom to versjoner: T805 og T815. Den første kommer med ett års nasjonalt abonnement, mens T815 gir deg MotoNav på en minnebrikke.

Forskjellen er at T805 oppdateres automatisk, mens T815 kommer med en ferdig versjon. For å oppdatere denne, må du betale.

Settet inneholder den lille, runde GPS-boksen - som lett kan puttes i lomma - en billader, en universal telefonholder, og flere klyper og festeanordninger til GPS-boksen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.