GPS i boks for Motorola

LITEN OG RUND: Motorolas lille, runde GPS-mottaker sender trafikkinformasjon til mobilen din via Bluetooth, og skal fungere på alle nye telefoner - ikke bare de mest avanserte, som MotoQ. (Bilde: Mona Strande)
PILSYSTEM: På de enklere mobiltelefonene kan du velge at navigasjonen skal vises som et pilsystem. Da trenger du bare å følge pilen, mens din fremgang på reiseruten vises til høyre i skjermen. (Bilde: Mona Strande)
KUL OG KRAFTIG: MotoRizr Z8 har en skjerm med 16 millioner farger, og kan se video med 30 bilder i sekundet. Den har plass til et microSD kort, som gir deg mulighet for 4GB ekstra lagringsplass. I tillegg har den mobilt bredbånd: 3.6 Mbps HSDPA. (Bilde: Mona Strande)
MOTO-BØY: MotoRizr Z8 er en slider som kan "bøyes" så den passer perfekt i hånden og langs fjeset når du snakker i telefonen. Bøyemekanismen skapes av et bøyelig ledd i det gule feltet som går rundt til baksiden midt på telefonen. (Bilde: Mona Strande)
AVANSERT: Kraftkaren MotoQ q9 kjører Windows Mobile 6 med HSDPA - som gir den nedlastningshastigheter opp til 3.6 MB i sekundet. Den støtter en rekke audio- og videoformater, og er bare 11,8 millimeter tykk. MotoQ q9 kommer i butikkene i andre kvartal i år. (Bilde: Mona Strande)
ÅPEN STANDARD: Ifølge Motorola Nordens representant under 3GSM, Jakob Cederquist, er Motorola stor tilhenger av åpne standarder. Derfor kjører MotoRizr Z6 Linux. (Bilde: Mona Strande)
ÅPEN K3: MotoKrzr K3 har to integrerte kamera - ett 2 megapixel kamera med 8 x zoom, og et VGA-kamera for videosamtaler. Memorykapasiteten er 50 MB, i tillegg til at telefonen har plass til microSD-kort. Dersom du har en Bluetooth-printer, kan du skrive ut bildene dine direkte fra mobilen. (Bilde: Mona Strande)
LUKKET K3: Krzr K3 skal være en av Motorolas nye trendtelefoner, og kommer i to luksuriøse "metallic"-farger. Men med HSDPA og UMTS, MPEG4-video og en rekke andre muligheter, er MotoKrzr K3 mer enn bare en tendy "dings" til å ha i vesken. (Bilde: Mona Strande)
PRISVINNER: MotoFone F3 vant GSM Associations Global Mobile Award for beste, ekstremt billige mobiltelefon. Den er utviklet spesielt for brukere i fattige land, og er svært energieffektiv. Den har også en skjerm som gjør det mulig å se selv i sterkt sollys (ClearVision), og er laget så sand og støv ikke skal kunne ødelegge den. Telefonen er også laget så enkel at du ikke skal trenge å kunne lese bruksanvisningen for å ringe med den. (Bilde: Mona Strande)
  • datatele

MotoNav er navnet Motorola har gitt sitt navigasjonsverktøy, som kommer i butikkene til våren.

Med AGPS

GPS-mottakeren kobler seg til telefonen via Bluetooth. Den har AGPS (Assistert GPS), en teknologi som - med en hjelpeserver - bruker kortere tid på å finne ut hvor du befinner deg ved hjelp av GPS.

Dermed kan du bruke kartene og kjøre dit du ønsker umiddelbart etter du har kjøpt MotoNav.

Din mottaker kobler seg automatisk til din telefon, så du trenger ikke pin-koder eller andre former for identifisering.

Eget pilsystem

MotoNav skal fungere med alle Motorola-modeller med Bluetooth, men denne uken lanserer de også en spesialmodell: MotoQ GSM. Med MotoQs skjerm på 2.4 tommer går det fint å navigere etter et detaljert kart, og gater og kryss blir svært tydelige.

Men Motorola har også tenkt på at navigeringssystemet skal fungere for deg med mindre skjerm og mindre avanserte telefonmodeller. Derfor kommer GPS-en også med en forenklet navigasjonsmodell: Pilsystemet.

Her vises bare en pil i displayet. Alt du har å gjøre, er å kjøre dit pilen peker. På den måten mener Motorola de gjør systemet mye mer oversiktlig og brukervennlig på små telefoner.

La vennene finne deg

MotoNav lar deg søke etter restauranter, bensinstasjoner, skoler og hoteller - i tillegg til vanlige søkefunksjoner for gater og adresser.

Du kan også sende informasjon om hvor du befinner deg til venner eller kolleger. Dermed kan de se hvor du er på kartet, og navigere seg frem til deg.

MotoNav har selvfølgelig tekst-til-tale-funksjon, og du kan få oppdatert trafikkinformasjon for å slippe køer når du har dårlig tid.

To versjoner

Dersom du kjøper Motonav, får du velge mellom to versjoner: T805 og T815. Den første kommer med ett års nasjonalt abonnement, mens T815 gir deg MotoNav på en minnebrikke.

Forskjellen er at T805 oppdateres automatisk, mens T815 kommer med en ferdig versjon. For å oppdatere denne, må du betale.

Settet inneholder den lille, runde GPS-boksen - som lett kan puttes i lomma - en billader, en universal telefonholder, og flere klyper og festeanordninger til GPS-boksen.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå