MOBIL

Google vil la deg vinne veddemål i en fei

Nytt patent lar deg google etter svar uten å forlate samtalen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. mai 2015 - 18:59

Google har fått innvilget et patent som kan være gull verdt for deg i fremtidige diskusjoner, skriver Qz.com.

Om de tar i bruk metoden som er beskrevet i patentet, vil du i fremtiden kunne konferere med Google når som helst, enten i meldingsutvekslinger eller telefonsamtaler.

La oss si at det i samtale med en venn dukker opp en uenighet om hvor høy Galdhøpiggen faktisk er. I dag må du i tilfelle åpne Google, søke etter svar, og så sette dette inn i samtalen på et vis. Veddes det om penger vil dere begge antakelig google svaret for sikkerhets skyld.

Den patenterte metoden lar deg hoppe over googlingen, ved hjelp av integrert programvare som automatisk gjør et oppslag for deg om du bruker en kommando i samtalen. Systemet vil så sende svaret til alle deltakerne i samtalen, og alle får vite hvor høyt fjellet er.

Har du satt penger på at Galdhøpiggen er 2454 meter høyt, vil du altså ganske umiddelbart innse at du har tapt en slant.

Les også: Slik kan Apple gjøre hjemtasten enda mer nyttig

Her vises eksempel på Google-søk satt rett inn i en samtale. Illustrasjon fra patentet.
Her vises eksempel på Google-søk satt rett inn i en samtale. Illustrasjon fra patentet. Skjermdump

Kan brukes i gruppesamtaler og taleanrop

Systemet kan åpenbart brukes til annet også, for eksempel å enkelt dele nyttig informasjon med alle i en gruppesamtale. For eksempel kan et søk etter restauranter et sted hente frem treff og sette disse inn i samtalen slik at deltakerne enklere kan gjøre et valg.

Dette skal som nevnt også kunne fungere i taleanrop over internett (VoIP), ved at man sier søkekommandoen. Litt som når du sier «OK Google» til Android-telefoner i dag.

Hvorvidt Google faktisk har planer om å bygge dette inn i produktene sine eller ei, gjenstår å se. At noen har et patent betyr ikke alltid at det eksisterer noen plan for å bruke det selv.

Så kan en jo alltids stille seg spørsmålet om man ønsker at Google skal «lytte» til alle samtaler og lese alle meldingene du sender.

Google vet alt om degGoogle vet alt om deg: Slik kan du bruke det til noe fornuftig

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.