MOBIL

Google utsetter Android-lansering

Orkan stopper Google. Men vi vet allerede hva som skal vises frem.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. okt. 2012 - 06:00

I dag var det meningen at Google skulle holde en Android-event i New York, men på grunn av orkanen Sandy, som skal passere over New York i kveld har Google utsatt.

Noen spesifikk ny dato er i skrivende stund ikke oppgitt. Men så spørs det hvor overraskende det kommer til å bli.

Nexus 4

Det er antatt at de skal vise frem en ny Nexus-telefon laget av LG, kalt Nexus 4. Denne har gått fra å være et rykte til å bli mer eller mindre bekreftet av britiske Carphone Warehouse

Interessant nok viser det seg at telefonen lakk ut som følge av at noen hadde glemt igjen en prototype i en bar i San Francisco. En historie som ikke er helt ulik lekkasjen av iPhone 4 før den ble lansert. Denne gangen tok finneren kontakt med Google, som sendte sin spesialagent ut for å skaffe telefonen. Det er altså ikke denne telefonen som er testet av et hviterussisk nettsted.

Nexus 10

Før lanseringen som skulle finne sted i dag har det også lekket ut informasjon om et nytt Nexus-nettbrett kalt Nexus 10. Dette er et titommersbrett, som ifølge lekket informasjon er laget av Samsung.

Skjermen er 10,1 tommer og har angivelig en oppløsning på 2560 x 1660 piksler - noe som i tilfelle vil gjøre den skarpere enn iPad 3 sin "Retina"-skjerm.

Råtass

Nexus 10 sies å ha en Samsung Exynos 5250-systembrikke. Denne har tokjerneprosessor av typen Cortex-A15 som skal kjøre på 1,7 GHz. Den sies å være heftigere enn både Qualcomms kraftigste Snapdragon S4-systembrikke med firekjerneprosessor, og kraftigere enn Apples A6. Hvorvidt dette stemmer gjenstår selvsagt å se.

Samsungs brikke skal også ha en Mali-T604-grafikkprosessor som skal være spesielt kraftg. Noe som åpenbart trengs dersom skjermoppløsningen er den som ryktene sier.

Ellers skal det være 2 GB arbeidsminne, 16 GB innebygget lagringsminne, men ingen støtte for minnekort. Kameraet skal ta bilder med fem megapikslers oppløsning.

Det ser ellers ut til at brettet er laget i metall. Operativsystemet er antakelig Android 4.2, som var ventet å bli lansert i kveld. En kjempekort video av brettet har praktisk nok dukket opp, og du kan se den under.

Kilder: Wired.com, Youtube.comGSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.