IT

Google svarer på Microsofts nettsky-framstøt

Tilbyr ubegrenset lagring.

Nå kan du redigere Microsoft Office-filer direkte i Google Drive uten å måtte konvertere dem først.
Nå kan du redigere Microsoft Office-filer direkte i Google Drive uten å måtte konvertere dem først. Bilde: Google
26. juni 2014 - 13:22

Som Teknisk Ukeblad kunne melde i går, har Microsoft kuttet prisene og økt skylagringsplass for brukere av nettlagringstjenesten OneDrive, samt brukere av kontorsuiten Office 365.

Nå har hovedkonkurrenten Google svart med å lansere en ny tjeneste for bedrifter, samt å bygge inn flere nye funksjoner i Docs, selskapets webbaserte kontorsuite, og lagringstjeneste Google Drive.

Ubegrenset lagring

Den nye tjenesten har de kalt Google Drive for Work, og den er beregnet for bedriftsmarkedet.

Hvis bedriften tegner avtale for fem eller flere brukere, vil hver bruker kunne lagre ubegrenset mengde data i nettskyen, og i praksis også uten begrensning på filstørrelser (inntil 5 TB), for 10 dollar i måneden (ca 60 norske kroner).

For bedrifter som tegner avtale for færre enn fem brukere vil kapasiteten være 1 TB, den samme som tilbys for Microsofts Office 365-brukere.

Nytt er også muligheten til å redigere Microsoft Office-dokumenter direkte i Google Drive, der man tidligere måtte konvertere til Googles egne formater først.

Dette er blitt mulig ved hjelp av å integrerer QuickOffice-funksjonalitet i nettleseren Google Chrome gjennom en plugin, samt apper for Android-enheter. iOS-appene for iPhone og iPad skal oppdateres i løpet av de neste ukene.

QuickOffice er en Microsoft Office-kompatibel kontorsuite for mobile enheter. Google kjøpte selskapet bak suiten, Quickoffice Inc., i 2012.

For alle

Den nye redigeringsfunksjonaliteten blir imidlertid tilgjengelig for alle brukere av Google Docs, ikke bare for brukere av Google Drive for Work.

Full oversikt over Google Drive for Work finner du på denne siden. Detaljer om Microsoft Office-støtten finner du her.

Les også:

Lag din egen VR-brille i papp

Dette er de nye Google-smartklokkene

Googles nye Android skal være overalt  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.