MOBIL

Google setter krav til grensesnitt

Om telefonen ikke støtter Androids nye standard grensesnitt får den ikke tilgang til Android Market.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. jan. 2012 - 15:38

Kjøper du en Android-telefon i dag er det stor fare for at den leveres med et eller annet spesialtilpasset menysystem. Eksempler på dette er HTC Senses, Samsungs TouchWiz og Sony Ericssons TimeScape UX. Telefoner med slike spesialtilpassede menysystemer har ikke Androids originale brukergrensesnitt.

Dette endrer seg i Android 4.0. Du vil riktignok fortsatt få TouchWiz, Sense og resten av de egenutviklede menyene. Men Google innfører et krav om at Android standard brukergrensesnitt, kalt Holo, også skal støttes.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

Absolutt krav

Dette kravet blir absolutt på alle enheter som skal ha tilgang til Android Market. 

Kravet betyr imidlertid ikke at du får anledning til å velge vekk Sense, TouchWiz eller andre systemer på noen enkel måte. Det er kun for apper Holo-grensesnittet skal være tilgjengelig.

Dermed blir det fortsatt spesialtilpassede grensesnitt som standard på mange Android 4.0-telefoner og -tableter, og ikke rent Holo-grensesnitt som på Galaxy Nexus.

LES MER: Test av Samsung Galaxy Nexus

Enklere for utviklere

Tanken bak er at programvareutviklere skal slippe å måtte forholde seg til en rekke forskjellige grensesnitt når de utvikler apper for Android 4.0. Det er i tilfelle opp til utvikleren om h*n vil bruke Holo-grensesnittet i sin app.

Ved å bruke Holo-grensesnittet i appene sine vil utvikleren slippe å bekymre seg for at appen ikke vil fungere skikkelig på enheter med for eksempel HTC Sense.

Kilde: Android-developers.blogspot.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.