MOBIL

Google pusser opp Android Market

Google slipper ny Market-app til Android-telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. juli 2011 - 08:15

Google har oppdatert appen til Android Market. I den nye utgaven får du et helt nytt utseende, og det er enklere å oppdage apps.

LES OGSÅ: Slik er nye Android Market

Når du starter Market får du opp et grensesnitt som minner mest om Honeycomb, altså tablet-utgaven av Android. Du presenteres for aktuelle apps og spill, i tillegg til anbefalinger og "redaktørenes valg" (eller "editors choice" på godt norsk).

Flere kategorier

Du finner også sider for "Kategorier", "Mest kjøpt", "Populære gratis", "Mest innbringende", "Mest kjøpte nyheter", "Populære gratisnyheter" og "Visning av trender" ved å bla deg bortover på skjermen. Her kan du enkelt og greit sveipe en finger over skjermen for å bla til neste side.

Dersom du åpner en kategori, for eksempel "Helse og sunnhet", presenteres du for noen utvalgte apps i denne kategorien, og blar du deg bortover får du opp de som er mest kjøpt og de mest populære gratisappene i kategorien.

Listene fra Android Market er endret, og vises nå med ikon, vurdering og pris, og så mange i bredden som det er plass til på skjermen. Med skjermen i loddrett visning er det to og to ikoner ved siden av hverandre, og i vannrett tre og tre. 

App-siden

Når du trykker deg inn på en app vises navn og utvikler, og et "Last ned"-ikon. Under dette får du skjermskudd fra appen, og en beskrivelse. Lenger nede på siden finner du brukervurderinger, mer info om utvikler og relaterte apps.

Du kan også dele apps ved å trykke på dele-ikonet på toppen av skjermen. Her finner du også søkefeltet.

Når du vil laste ned får du opp info om hvilke tillatelser appen krever, og valg for å godta disse og laste ned.

Dersom du har kjøpt apps tidligere finner du disse ved å trykke på menytasten på telefonen, og deretter "Mine apper". Her finner du hvilke apps som kan oppdateres, de som er installert og de du har kjøpt, men ikke installert.

Det du ikke får

En del av moroa med den nye Market-appen er at det nå er lett å finne video og bøker. Men disse tjenestene er ikke tilgjengelig her i landet, så disse får du ikke tilgang til.

Inntil videre er det bare de som befinner seg i USA som kan benytte seg av disse tjenestene, men Google forteller at de kommer til å gjøre dem tilgjengelig i andre land etterhvert.

Slik kan du teste det selv

Den nye appen skal gjøres tilgjengelig i løpet av de neste ukene. Men om du vil teste den allerede nå kan du laste ned og installere en APK som oppdaterer Market-appen på telefonen din. 

Men det gjør du på eget ansvar, for den lastes ikke ned fra Googles nettsider. Vi har installert denne selv, og konstaterer at den fungerer som den skal. Uten at vi gir noen garantier.

Kilde: Google Mobile blog

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.