MOBIL

Google Play tar innpå Apples App Store

Nær tre kvart million apper tilgjengelig i Play, sier Google.

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. okt. 2012 - 09:36

Ifølge Google er det nå omtrent 700 000 apper tilgjengelig i Android-appbutikken Google Play, skriver Bloomberg. Dette betyr at Google Play og Apple App Store straks er jevnstore. 

Da Apple lanserte iPhone 5 opplyste de at de hadde over 700 000 apper tilgjengelig i App Store. 

Selv om Apple fortsatt har den største appbutikken har Google lenge holdt tronen som verdens mest brukte mobiloperativsystem. At app-utvalget i Google Play fortsetter å vokse er altså ikke noen stor overraskelse i seg selv. Men dersom de går forbi App Store i apputvalg blir Android størst på de fleste fronter.

120 000 Windows-apper

Microsoft meldte for øvrig at deres Windows Phone-appbutikk har passert 120 000 apper. Dette kom frem under selskapets lansering av Windows Phone 8. Sammenlignet med de to store konkurrentene er altså programvaregiganten fortsatt som lilleputt å regne.

Apple hevder for øvrig at App Store er butikken som genererer flest salg. Under iPad-lanseringen forrige uke hevdet de å ha betalt ut 6,5 milliarder dollar til iOS-apputviklerne siden starten i 2008.

Her finner du våre artikler om apper til Android, iOS og Windows Phone

Kilde: Bloomberg.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.