MOBIL

Google Maps Navigation funker på flere Android-telefoner

Med de rette kunnskapene kan du få Google Maps Navigation til å funke på hvilken som helst Android-telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. nov. 2009 - 18:20

Google Maps Navigation

Google Maps Navigation er en navigasjonstjeneste som gradvis skal integreres i Google Maps, og gir deg blant annet stemmestyring og turn-by-turn-navigasjon.  Tjenesten er foreløpig i Beta, og offisielt kun tilgjengelig på Android-telefonen Motorola Droid. 

Google Maps blir dermed en fullverdig navigasjonsprogramvare på lik linje med Route 66, TomTom og Nokia Maps. I tillegg vil Googles løsning være tett knyttet opp mot selskapets øvrige tjenester, som søk, trafikkinformasjon og karttjenester. 

Det hele startet for to uker siden, da forummedlemmene hos xda-developers fikk følgende utfordring: Få Google Maps Navigation til å fungere på T-Mobile G1 (også kjent som HTC Dream). Mindre enn et døgn senere ble løsningen presentert sammen med detaljerte instruksjoner for hvordan man går frem for å installere Google Maps Navigation på Android-telefoner.

Nå har xda-samfunnet brutt enda en barriere, og funnet ut hvordan du kan bruke tjenesten også utenfor USA. Fremgangsmåten er gjengitt hos Gadgetvenue.

Vi bør for ordens skyld nevne at operasjoner som dette innebærer en risiko for at telefonen slutter å fungere, så dersom du ikke vet hva du gjør, bør du heller vente til Google avslutter beta-perioden og lanserer enn offisiell versjon av tjenesten.

Da Google presenterte Maps Navigation første gang, falt både Garmin og TomTom på børsen etter kort tid. Forventningene er altså høye.

Vil du vite mer om Google Maps Navigation?

Kilder: Gadgetvenue, xda-developers

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.