MOBIL

Google låser ute Windows Phone-brukere

Fjerner mulighet for å synkronisere kontakter og kalender på Windows Phone.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. jan. 2013 - 07:43

I desember ble det klart at Google ikke lenger vil tilby synkronisering av Gmail via Microsofts Exchange Activesync-protokoll. Dette betyr kort sagt at det ikke lenger vil være mulig å synkronisere telefoner med Gmail via Exchange - en mulighet vi ved flere anledninger har snakket varmt om.

Tjenesten gjorde det mulig å synkronisere de aller fleste smarttelefoner med Google-kontoen din, slik at kontakter, kalender og e-post ble tilgjengelig på telefonen. Google anbefaler nå at du heller synkroniserer kalenderen via CalDAV, kontaktene via CardDAV, og e-post via IMAP.

For deg som har Android-telefon betyr ikke dette all verden. Så lenge du har satt opp en Google-konto på telefonen får du tilgang til alt som før. iPhone-eiere vil heller ikke merke noe til dette, med mindre de har satt opp Exchange-synkronisering med Gmail. 

Kjepper i hjulene for Windows Phone

Windows Phone-brukere vil derimot i praksis stenges ute fra alt annet enn e-post. For mens det er fullt mulig å synkronisere e-post via IMAP på Microsofts mobilplattform, er det ikke mulig å synkronisere kalender eller kontakter.

I en uttalelse til The Verge sier Microsoft at de er skuffet over Googles planer. Åpenbart ikke bare fordi dette setter en del av Windows Phone-brukerne i en klemme, men også fordi en gigant som Google ikke lenger vil bruke Microsofts Exchange-teknologi.  

Mindre attraktivt å bytte

For Googles del betyr dette at de har gjort det mindre attraktivt for deres brukere å skifte til en Windows Phone-telefonen. Om Microsoft ønsker å tiltrekke seg kunder med Google-konto må de nå bygge inn støtte for CalDAV og CardDAV i Windows Phone. Skal vi tippe, tror vi ikke at det skjer med det aller første.

Det er lett å trekke konklusjonen at Google ønsker å gjøre det vanskeligere for Microsoft å utfordre dem i mobilkrigen. Men dette er selvsagt spekulasjoner.

Det skal nevnes at eksisterende Exchange-oppsett for eldre Google-kontoer fortsatt vil fungere. Men dersom du ikke har satt opp Exchange-synkronisering vil du ikke kunne gjøre dette lenger fra slutten av januar.

Kilde: Theverge.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.