IT

Google lanserer nettleser

Stein Jarle Olsen
2. sep. 2008 - 11:11

Nettleseren, som har fått navnet "Chrome", skal være lite ressurskrevende, rask og innovativ.

Kun Windows

Den skal lanseres i betaversjon i løpet av tirsdag, i totalt 100 land. Foreløpig er det kun Windows som støttes, men det skal også komme versjoner for Mac og Linux etter hvert.

- Fordi vi bruker så mye tid på nettet, begynte vi å tenke seriøst på hva slags nettleser som kunne eksistert om vi begynte helt fra begynnelsen og bygget på de beste elementene som finnes. Vi innså at Internett har utviklet seg fra enkle tekstsider til rike, interaktive programmer, og at vi måtte tenke helt nytt med nettleseren, skriver produktsjef Sundar Pichai og utviklingsdirektør Linus Upson i Google i et blogginnlegg.

Les også: Google med Wikipedia-klone

Raskere Java

Nytt er blant annet at hver fane vil kjøre som en separat prosess. Det gjør at du fortsatt kan bruke de andre fanene selv om en av dem krasjer.

Google hevder også å ha programmert en raskere JavaScript-motor, kalt V8.

Les også: Googlesøk for viderekomne

Utviklerne skriver at Google Chrome har "stjålet" litt både fra Apples Webkit og fra Mozillas Firefox, og at deres nettleser også vil bli lansert med åpen kildekode. De skriver at de gjerne vil samarbeide med hele åpen kildekode-samfunnet for å drive Internett fremover.

Google har laget en egen tegneserie som beskriver arbeidet med Chrome. Den kan du se her.

Les også: Laster ned så det lukter svidd

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.