Google lanserer Instant

Google Instant bringer opp søkeresultatene mens du skriver inn søkeordet ditt. Det skal spare masse tid, mener selskapet.
Google Instant bringer opp søkeresultatene mens du skriver inn søkeordet ditt. Det skal spare masse tid, mener selskapet.
  • IT

Google er en gigant på nettsøk, og tjenesten har stort sett sett lik ut de siste årene, tross at systemene bak har vært gjennom kontinuerlig overhaling.

Umiddelbart

Nå lanserer Google et nytt og forbedret brukergrensesnitt, gjennom det de kaller Google Instant.

Det betyr rett og slett at søkeresultatene hos Google hele veien vises mens man skriver inn søkeordet, noe som ifølge Google skal spare brukerne for mellom to og fem sekunder per søk.

De har til og med regnet seg frem til at hvis hver bruker som søker på Google benytter Instant, vil man spare totalt 11 timer per sekund.

Med Autofullfør, som jo er en velkjent funksjon fra nettlesere, hevder Google at tiden det tar å skrive inn et normalt søk skal reduseres med 50 prosent.

Kun på .com

Foreløpig er Instant-søket kun tilgjengelig for google.com på engelsk, samt for innloggede brukere i Tyskland, Frankrike, Spania, Italia og Storbritannia og alle brukere i Russland.

Google skriver i en melding at de håper Instant er klar for utrulling på flere språk de neste ukene og månedene.

Foreløpig er det bare nettleserne Chrome, Firefox, Safari og Internet Explorer 8 som er støttet, og det ligger an til at også de integrerte søkefeltene i nettleserne vil få Instant-støtte om litt.

Les også: Google dropper Wave

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå