MOBIL

Google lanserer Currents

Googles nye app til Android og iOS lar deg lese nyheter på en enkel måte.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. des. 2011 - 09:15

Google har lansert nyhetsleserappen Currents. Dette er en app som lar deg abonnere på nyheter fra en rekke kilder, og som synkroniserer disse slik at de ligger tilgjengelig på telefonen eller tableten din. Appen ligner på den populære Flipboard-appen som finnes til iOS, og som kom til iPhone denne uken.

Tanken her er at du skal lese nyheter fra nettsteder mer som et magasin. Det vil si at du i stedet for å skrolle og zoome i nettsider presenteres nyhetene som sider du blar i. Dette har flere fordeler.

Uforstyrret lesing

De største er at innhold presenteres uten forstyrrende elementer som reklame og at tekst presenteres mer som i en avis. Det er også mulig å åpne tilhørende artikkelbilder og zoome inn i disse. Er det flere bilder i artikkelen kan du bla mellom disse som i et bildegalleri.

En utfordring for en app som dette er at du støter på mange lenker i de fleste artikler. I Currents er dette løst ved at lenken åpnes i et nettleservindu i appen. Du kan også vise nettsiden i nettleseren til enheten din.

Du kan lese en og en publikasjon, eller du kan lese om populære emner (trending). Leser du for eksempel Forbes kan du se de siste artiklene herfra, og leser du om emner kan du se flere publikasjoner sine artikler om disse.

Det er også lett å dele artiklene fra appen via for eksempel Twitter eller Facebook. I tillegg til de tilgjengelige kildene kan du legge til RSS-feeds, bilde- og video-feeds, Google Reader-abonnement og oppdateringer fra Google+.

Les nyheter frakoblet

Innhold fra Currents synkroniseres til tableten eller mobilen din, slik at du ikke trenger å være koblet til internett for å lese siste nytt. Slett ikke dumt dersom du stadig vekk er ute og flyr.

Ved lansering er 180 publikasjoner tilgjengelig, og alle er engelskspråklige. Grunnen er enkelt og greit at Google Currents foreløpig bare er tilgjengelig for amerikanske brukere.

Det vil si - du kan laste appen ned til Android-enheten via uoffisielle kilder og installere den manuelt. Det krever i tilfelle at du søker på Google og vet hva en apk er.

Les mer om Google Currents på Googles nettsider.

Kilde: GoogleGeeknizer.com

Takk til Faisal, som tipset oss via Facebook-siden vår.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.