MOBIL

Google lager retningslinjer for app-design

Skal du lage en app som funker på Ice Cream Sandwich vil Google at du følger disse reglene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. jan. 2012 - 08:48

Skal du lage en app for Windows Phone eller iPhone ønsker Microsoft og Apple at du følger noen retningslinjer for hvordan du designer appen. Grunnen til dette er at appene skal følge samme grenesnitt-logikk som resten av brukergrensesnittet til telefonen. 

Dette gjør at for eksempel Spotify til Windows Phone 7 har samme "look and feel" som menyene i Windows Phone.

Nå hiver Google seg på samme linje, og lanserer en rekke retningslinjer for utviklere som vil lager apper for Android 4.0 Ice Cream Sandwich. I motsetning til Apple, som har gjort designretningslinjene påkrevet for å få publisere appene i iTunes App Store, er Googles retningslinjer mer som anbefalinger å regne.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

Liten utbredelse

Dette betyr at hvem som helst kan lage en app med et hvilket som helst brukergrensesnitt. Videre har Ice Cream Sandwich veldig liten utbredelse akkurat nå, så det er er tvilsomt at de fleste vil sette i gang med å endre appene sine til å passe menyene til den nye versjonen nå.

Google har laget en egen nettside hvor de presenterer retningslinjene. De bruker begreper som "Enchant me", "Simplify my life" og "Make me amazing". Utifra denne ordbruken er det liten tvil om at mye av grunnen til den nye linjen er å få Android 4.0 til å se mer sexy ut.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Nexus

Kilder: GSMarena.comdeveloper.google.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.