IT

Google kjøpte bygg til 12 milliarder

111 8th Avenue - Googles nye signalbygg på Manhattan. Bygget okkuperer et helt kvartal og har et areal på rundt 275 000 kvadratmeter.
111 8th Avenue - Googles nye signalbygg på Manhattan. Bygget okkuperer et helt kvartal og har et areal på rundt 275 000 kvadratmeter. Bilde: Taconic Investment Partners
Stein Jarle Olsen
4. jan. 2011 - 14:22

Søkegiganten Google har vært til stede i New York siden år 2000, da kontoret besto av ett menneske på Starbucks i 86th Street.

Kvartal

Etter hvert flyttet de til et større kontor på Times Square, og senere igjen til bydelen Chelsea, nærmere bestemt 111 Eighth Avenue, hvor de har holdt til siden 2006. De har også et kontor i 75 Ninth Avenue.

Nå har Google dratt i land en avtale om kjøp av det gigantiske bygget i Eighth Avenue, til en pris av 1,9 milliarder dollar – nærmere 12 milliarder kroner.

Bygget okkuperer et helt Manhattan-kvartal, har totalt rundt 275.000 kvadratmeter kontorareal og ifølge Wired heiser store nok til 18-hjuls semitrailere.

I tillegg kommer 15 personheiser og seks vareheiser med kapasitet på nesten fem tonn hver.

Ingen skyskraper

Bygget ble ferdigstilt i 1932, og har rundt 50 prosent mer kontorareal enn for eksempel Empire State Building, som sto ferdig året før. Det er likevel ikke noen typisk New York-skyskraper, men rager “bare” 15 etasjer over bakken.

111 Eighth Avenue står like oppå hovedkanalen for fiberledninger i New York, og har derfor vært svært attraktivt for telekom- og nettverksselskaper. Nettverksoperatørene Verizon, Sprint og Level 3 er for eksempel blant leietakerne i bygget.

Tidligere var bygget okkupert av New Yorks havnemyndigheter – Port Authority.

– Vi tror at dette er en god eiendomsinvestering i et attraktivt nabolag og en fantastisk by. Som byen, er vårt New York-kontor en smeltedigel av kulturer og ideer – det huser Googlere fra over 35 land som snakker mer enn 40 språk, skriver Googles eiendomsdirektør David Radcliffe på den offisielle Google-bloggen.

Få bygninger i New York har like stor vertikal utstrekning som 111 8th Avenue.

Rekrutterer vilt

Google har i dag rundt 2.000 ansatte i New York, men ser ut til å ville utvide drastisk i metropolen. På Googles stillingsannonsesider ligger det ute hundrevis med ledige stillinger i New York, alt fra programvareingeniører til rekrutterere og selgere.

– Vi er entusiastiske over å fortsette å bygge vår tilstedeværelse i New York, skriver Radcliffe.

Google okkuperer i dag rundt en sjettedel av det enorme bygget, og har dermed over 200.000 kvadratmeter å utvide inn i etter hvert som de ulike leiekontraktene går ut.

Både staten og byen New York håvet for øvrig inn på handelen. Ifølge New York Post dro New York State inn over 7 millioner dollar på transaksjonen, og New York City over 46 millioner dollar.

Les mer om: