IT

Google kjøper vindkraft

Fra denne vindparken i Iowa kjøper Google 114 MW i 20 år fremover.
Fra denne vindparken i Iowa kjøper Google 114 MW i 20 år fremover.
Stein Jarle Olsen
21. juli 2010 - 10:32

Google bestemte seg i 2007 for å jobbe mot å bli karbonnøytrale. Det gjør de på tre måter: Bygge energieffektive datasentre, drive dem med ren energi og kjøpe CO2-kvoter for utslipp de ikke klarer å eliminere.

Avtale

Som et ledd i punkt nummer to har de nå inngått en avtale med NextEra Energy Resources Story County II-vindparken i Iowa om å kjøpe vindkraft derfra i 20 år fremover.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Parken har en kapasitet på opptil 150 MW, og Google vil benytte seg av 114 MW. Prisen skal være fast i de 20 årene avtalen varer.

Sikkerhet

Google inngikk for tre måneder siden en annen vindkraftavtale med NextEra. Da dreide det seg om kraft fra to vindparker i North Dakota.

– Ved å forplikte oss til å kjøpe så mye energi i så lang tid, gir vi utvikleren av vindfarmen økonomisk sikkerhet til å bygge flere prosjekter med ren energi. Mangelen på finansiering for utbyggere av fornybar energi har vært en markant brems for utviklingen av fornybar energi. Vi er oppglødde over denne avtalen fordi å ta 114 MW vindkraft ut av markedet så lenge betyr at produsentene har insentiv og midler til å bygge mer fornybar energikapasitet for andre kunder, skriver direktør for Operations i Google, Urs Hoelzle, på selskapets blogg .

– Vi er avhengige av store mengder elektrisitet for å drive Googles tjenester, og vi ønsker å gjøre store handlinger for å støtte fornybar energi. Når vi fortsetter å drive de mest effektive datasentrene og jobber for å bli karbonnøytrale, er vi også glade for å kjøpe energi direkte fra fornybare kilder, skriver Hoelzle.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.