MOBIL

Google kjøper Motorola

Vi har en aning om hvem som lager de neste Nexus-telefonene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. aug. 2011 - 14:23

Google har lagt inn bud på Motorola Mobility. De skal kjøpe selskapet for omtrent 12,5 milliarder dollar, eller 68,7 milliarder norske kroner. Dermed får Google tilgang til alle Motorolas patenter, noe som kan komme godt med når det saksøkes i øst og vest for patentbrudd om dagen.

Motorolas aksjonærer vil få 40 dollar per aksje. Dette er 63 prosent mer enn aksjeverdien lå på da New York Stock Exchange stengte 12. august. Kjøpet er godkjent i styrene til Google og Motorola.

LES OGSÅ: Test av Motorola Defy

Motorola lager fra før av Android-telefoner, og lite vil overraske oss mindre enn om de neste Nexus-telefonene skal lages av Motorola. Hva oppkjøpet vil ha å si for Motorolas posisjon i mobilmarkedet i tiden som kommer er for tidlig å si.

Det er uansett ikke urimelig å anta at det er Motorolas patentportefølje som er en av hovedgrunnene til at Google ønsker å kjøpe selskapet. Det er bare halvannen uke siden Google selv gikk ut og kritiserte Apple og Microsoft for å kjøpe opp patenter for å stikke kjepper i hjulene til Android.

- Motorola Mobilitys totale forpliktelser til Android har gjort at våre to selskaper passer naturlig sammen. Sammen vil vi skape fantastiske brukeropplevelser som forbedrer hele Android-økosystemet til fordel for kunder, partnere og utviklere. Jeg ser frem til å ønske Motorolaer velkommen til vår familie av Googlere, sier Larry Page i Google i en pressemelding.

Godt mottatt

Android skal fortsatt være en åpen plattform, og Motorola vil fortsette å være en separat selskap. Det skal altså ikke gjøres noen endringer i lisensieringen av operativsystemet. Men det er ingen grunn til ikke å anta at Motorola vil få en særstilling i Android-verdenen.

- Vi ønsker velkommen nyhetene om dagens oppkjøp, som demonsterer at Google er dypt engasjert i å beskytte Android, dets partere og hele økosystemet, sier HTC-sjef Peter Chou i en uttalelse.

Sjefen for Sony Ericsson, Bert Nordberg, og LGs sjef Jong-Seok Park uttaler seg også positivt om oppkjøpet. De ser det som et steg for å beskytte Android.

På neste side kan du lese pressemeldingen fra Google.

Kilde: Bloomberg.com, Engadget.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.