MOBIL

Google forlenger Exchange-støtten

Du kan synkronisere Google-kontoen din med Microsoft Exchange et halvt år til.

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. jan. 2013 - 15:13

På tampen av fjoråret ble det klart at Google ville kutte muligheten til å synkronisere Google-kontoer via Microsofts Exchange-protokoll. Dette betyr kort fortalt at du kan synkronisere e-post, kalender og kontakter mot Googles tjenere selv om du ikke har en Android-telefon.

Google skal heller benytte de åpne standardene CalDAV og CardDAV for å synkronisere kalender og kontakter, og IMAP for å synkronisere e-post.

Nå har Google imidlertid snudd, og utvider muligheten for Exchange-synkronisering til 31. juli. Dette kommer etter at Microsoft og Google har blitt enige om en utvidet periode. Støtten for Exchange skulle egentlig avsluttes i går.

Mens iPhone støtter protokollene Google heller vil bruke, gjør Microsofts Windows Phone ikke dette. Kun IMAP støttes, noe som i praksis betyr at Windows Phone-brukere som synkroniserer mot Google kun vil kunne sjekke e-posten sin.

Oppdaterer Windows Phone

I tiden frem mot 31. juli skal Microsoft derfor implementere CalDAV og CardDAV i Windows Phone. Dermed vil brukerne kunne fortsette å koble seg enkelt til Google-kontoen sin også etter at Exchange-støtten avvikles.

Google har for øvrig tidligere uttalt at de ikke ønsker å bruke tid på å utvikle egne apper til Windows Phone 8 før plattformen har flere brukere.

Kilde: ITportal.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.