IKT

Google flørter med NTNU

UTE PÅ JAKT: Googles trondheimsavdeling sysselsetter omlag 20 utviklere, men forrige uke beilet de mot NTNUs studenter og forskere. Fra venstre visepresident for FoU-avdelingen i Google Inc Alan Eustace og leder Knut Magne Risvik i FoU-avdelingen i Trondheim.
UTE PÅ JAKT: Googles trondheimsavdeling sysselsetter omlag 20 utviklere, men forrige uke beilet de mot NTNUs studenter og forskere. Fra venstre visepresident for FoU-avdelingen i Google Inc Alan Eustace og leder Knut Magne Risvik i FoU-avdelingen i Trondheim. Bilde: ESPEN LEIRSET
Espen Leirset
28. mars 2006 - 07:00

Selv om Googles avdeling i Trondheim har vært i drift i et halvår, hadde selskapet i offisiell åpning av sin nyeste FoU-avdeling først for et par uker siden.

Etter at landets presse hadde fått sitt i lokalene på Solsiden i Trondheim, beilet Googles trondheimsjef Knut Magne Risvik og visepresident for FoU-avdelingen i Google Inc. til NTNUs forskere og studenter.

NTNU er en viktig årsak til at Google har valgt å satse såpass tungt på Trondheim.

Nå jobber et tjuetall personer ved avdelingen, men Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet at søkegiganten har et mål om å bli rundt 100 utviklere og teknikere.Tar gjerne professorer

– Vi vil rekruttere gode kandidater, og skape interesse for Google blant forskere og studenter. Google jobber sammen med universiteter på flere måter. Vi har blant annet stipender som kan gis til enkeltpersoner og prosjekter. Vi kan tilby sommerjobb til studenter og tilby professorer med sabbatsår jobb hos oss, reklamerer Risvik.

Studenter står i kø for å jobbe i søkeselskapet. I to dager etter NTNU-kurtisen har Risvik intervjuet flere interessante kandidater fra NTNU. For tiden rekrutterer selskapet en rekke nyutdannede.Får jobbe 20 pst. fritt

Google frister attraktive arbeidstakere på flere måter. En av metodene er en variant av universitetenes forskningsfrie perioder: Utviklere i Google får bruke 20 prosent av tiden sin til hva som helst.

– Så lenge det er arbeidsrelatert, selvsagt, bemerker Knut Magne Risvik. Denne 20-prosentregelen har ført til flere innovative påfunn fra søkeselskapet, for eksempel Google News. Ecstace anslår at Google har fått 50 til 75 ideer av denne ordningen.

– Det er ikke alle som benytter seg av den. Men de setter pris på å ha muligheten til å jobbe med egne prosjekter, utdyper Eustace. EL

Les mer om: