ARBEIDSLIV

Google-åpning i Norge

Atle Abelsen
15. mars 2006 - 08:00

Staben i Trondheim vil også være involvert i å tilpasse Google-produkter for det skandinaviske markedet.

– Dette viser hvor alvorlig vi tar forskning og utvikling. Ingeniørvitenskap er kjernen i det Google gjør. Derfor er dette er et viktig trinn fremover for virksomheten, uttaler senior VP Alan Eustace i en pressemelding.

Trondheim er nå sete for FoU-avdelinger til de tre største søkemotorselskapene i verden: Google, Fast og Yahoo.

– Skandinavia står i forgrunnen av Internett-teknologi og IT-utvikling og har en høyt fagutdannet ingeniørbase, som betyr at dette er et ideelt sted for å etablere et forsknings- og utviklingssenter. Ved å bruke de mest talentfulle ingeniører som finnes, kan Google sikre at brukere online kan finne den mest relevante informasjonen og kommunisere med familie, venner og kollegaer.

Sentrum

Skandinavia, Norge og Trondheim befinner seg i sentrum av en av verdens mest avanserte regioner.

Trondheim, med et av regionens nordens tekniske universiteter, er også godt kjent for sin innsats i å lokke til seg høyteknologiske selskaper.

Initiativet «Innflagging Trøndelag» skal gjøre det lettere for ansatte og deres familier å slå seg ned i Trondheim.

Google tror dette er en perfekt base for å finne markedets mest talentfulle ingeniører.

Fra Fast

Knut Magne Risvik er ansatt som Engineering Director. Han har arbeidet med skalerbar data og søkemotorer de 10 siste årene.

Risvik var med og startet Fast Search & Transfer, hvor han ledet utviklingen av AllTheWeb-motoren. Nylig arbeidet han som Chief Architect hos Yahoo!.

Google World

Googles først skandinaviske forsknings- og utviklingssenter er det siste tillegget i et raskt økende antall globale ingeniørkontor. Du finner Google også i Tokyo, Zürich, Bangalore, New York, Santa Monica, Kirkland og Mountain View.

For øyeblikket har Google 1000 ansatte over hele Europa. Målet er å bli første stoppested for personer som leter etter en karriere innen media eller ingeniørvitenskap.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.