Goodtech products solgt til Sverige

I dag har svenske Addtech Nordic AB inngått avtale om å overta Goodtech Products for 28 millioner.

Arve Teie, fungerende konsernsjef hos Goodtech ASA har nå funnet kjøper til Goodtech Products.
Arve Teie, fungerende konsernsjef hos Goodtech ASA har nå funnet kjøper til Goodtech Products.
27. jan. 2016 - 13:37

Fungerende konsernsjef Arve Teie i Goodtech ASA har lenge hatt Goodtech Products for salg. Nå er det oppnådd engihet med svenske Addtech Nordic AB, som fra og med 1. februar overtar Goodtech Products. I oktober i fjor solgte Goodtech ASA sitt datterselskap Goodtech Environment til et kinesisk selskap.

 

Høyteknologiske produkter

I en pressemelding fra Goodtech ASA går det frem at Addtech er et selskap som tilfører både teknisk og økonomisk merverdi i leddet mellom produsenter og kunder. Addtech-konsernet er engasjert innen utvalgte nisjer på markedet for høyteknologiske produkter og løsninger.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Industrikunder og offentlig sektor

Kundene er hovedsakelig innen industriproduksjon og offentlig sektor. Addtech-konsernet har ca. 2 200 ansatte i et hundretalls datterselskaper som drives under egne varemerker. Konsernet har en årlig omsetning på ca. 7 milliarder svenske kroner og er notert på NASDAQ OMX Stockholm.

Kontant betaling

Kjøpesummen for samtlige aksjer i Goodtech Products er avtalt til 28 millioner kroner, hensyntatt justering for netto gjeld. Kjøpesummen skal i tillegg justeres krone for krone dersom egenkapitalen i Goodtech Products ved overtakelsen avviker fra 13,7 millioner kroner. 31.12.2015 var egenkapitalen 12.3 millioner kroner.

22 millioner av kjøpesummen skal betales kontant på dato for overtakelse. Resterende beløp skal gjøres opp når regnskapet for Goodtech Products per overtakelsesdato er ferdig utarbeidet. Kjøpesummen skal finansieres gjennom Addtechs egne midler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.