OLJE OG GASS

Goliat-leverandør fortsatt ikke avgjort

Slik ser Aker Solution for seg sin plattform for Goliat.
Slik ser Aker Solution for seg sin plattform for Goliat.Bilde: Aker Solutions

Det italienske oljeselskapet Eni utsatte valg av leverandør rett før jul. Valget står mellom Aker Mono Floater og Sevan Marines SPS.

Spekulerer i prisfall

Fallende oljepris og høye materialkostnader skaper frykt for at Goliat-feltet ikke blir bygget ut nå i det hele tatt. Stortinget skal etter planen behandle PUD-en (plan for utbygging og drift) i vårsesjonen. Får Eni grønt lys for Goliat, skal feltet være i drift i løpet av 2013.

– Vi holder oss til den planen fortsatt, sier informasjonssjef Jone Stangeland i Eni Norge til Teknisk Ukeblad.

Eni har ikke fått inn nye tilbud fra verken Aker Solutions eller Sevan Marine. Etter at tilbudene ble innlevert, har materialkostnader og andre innsatsfaktorer falt betydelig i pris. Eni håper derfor å få ned totalkostnadene.

– Vi forholder oss til tilbudene vi har fått, men er i dialog med dem, er alt Stangeland vil si.

Kritisk oljepris

Ifølge kilder Teknisk Ukeblad har vært i kontakt med, kan lønnsomheten i Goliat-feltet bli dårlig dersom oljeprisen kryper mye under 58 dollar fatet. Det tallet vil ikke Eni kommentere.

– Alle relevante tall for å regne ut lønnsomheten ligger i konsekvensutredningen. Vi ønsker derfor ikke å kommentere et slikt utspill, sier Stangeland.

Finsliper tilbud

Informasjonssjef Jannik Lindbæk i Aker Solutions bekrefter at de er i dialog med Eni om tilbudet. Han vil ikke være konkret på hva det innebærer i form av kroner og øre.

– Vi har levert et tilbud og er i dialog med Eni om detaljer og finsliper tilbudet, sier Lindbæk.

Aker Solutions vil ikke tidfeste når de må ha en endelig avklaring for å rekke ferdigstillelse av flyteren i henhold til Enis tidsskjema.

– Så lenge Stortinget behandler utbyggingsplanen i vår og Eni følger sine planer for øvrige kontrakter som vi er avhengige av, skal vi rekke det, sier Lindbæk.

Les også: – Goliat må gi arbeidsplasser i nord

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.