Godt år og vekst for Data Respons

Datarespons omsatte i fjor for 964 millioner kroner, 13 prosent mer enn i 2014

Kenneth Ragnvaldsen, konsernsjef i Data Respons
Kenneth Ragnvaldsen, konsernsjef i Data Respons
28. jan. 2016 - 12:34

Veksten er basert på en god internasjonal utvikling, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA, i en pressemelding fra selskapet.

Konsernets driftsinntekter for fjerde kvartal ble 268 millioner kroner, mot 229 millioner i fjerde kvartal 2014, en vekst på 17 prosent.

Konsernets driftsresultat (EBIT) endte på 54,7 mot 54,5 millioner i 2014. Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var 690 millioner, ned fra 713 fra året før.

Høy vekst internasjonalt

– Veksten i siste kvartal er drevet av sterk utvikling i Sverige som befester seg som vårt største marked med en andel på hele 53 prosent i siste kvartal. Tyskland er også et viktig satsningsområde for Data Respons og vi passerte 100 millioner i omsetning i 2015. Vi ser gode vekstmuligheter i mange år fremover og på sikt mener vi det er realistisk at Tyskland blir størst, også i Data Respons, sier Ragnvaldsen.  

Han ser mer mobilitet, økt robotisering, digitalisering av samfunnet og IoT som de store driverne i markedet.

Dette er områder hvor vi har mye kompetanse og mange spennende tjenester og produkter å tilby, sier Ragnvaldsen.

Har du lest profilintervjuet med Ingvild Johansen, avdelingsleder i Data Respons og styreleder i NFA?

Nye kunder

- Gjennom året har vi sett en lavere aktivitet i det norske markedet basert på den krevende situasjonen innen olje og relaterte områder. Vår vekst internasjonalt mer enn utligner dette omsetningsmessig, men påvirker resultatmarginen i kvartalet. Veksten internasjonalt har større grad av nye kunder i nye markeder og til dels en annen tjeneste- og produktmiks som påvirker marginene, sier Ragnvaldsen.

Han ser at den positive utviklingen i Sverige og Tyskland motvirker et mer krevende marked i Norge.

– Totalt sett har konsernet høy aktivitet og solid ordrereserve og dette gir et bra utgangspunkt for et godt 2016, avslutter Ragnvaldsen.

 Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.