Godt år og vekst for Data Respons

Datarespons omsatte i fjor for 964 millioner kroner, 13 prosent mer enn i 2014

Kenneth Ragnvaldsen, konsernsjef i Data Respons
Kenneth Ragnvaldsen, konsernsjef i Data Respons

Datarespons omsatte i fjor for 964 millioner kroner, 13 prosent mer enn i 2014

Veksten er basert på en god internasjonal utvikling, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA, i en pressemelding fra selskapet.

Konsernets driftsinntekter for fjerde kvartal ble 268 millioner kroner, mot 229 millioner i fjerde kvartal 2014, en vekst på 17 prosent.

Konsernets driftsresultat (EBIT) endte på 54,7 mot 54,5 millioner i 2014. Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var 690 millioner, ned fra 713 fra året før.

Høy vekst internasjonalt

– Veksten i siste kvartal er drevet av sterk utvikling i Sverige som befester seg som vårt største marked med en andel på hele 53 prosent i siste kvartal. Tyskland er også et viktig satsningsområde for Data Respons og vi passerte 100 millioner i omsetning i 2015. Vi ser gode vekstmuligheter i mange år fremover og på sikt mener vi det er realistisk at Tyskland blir størst, også i Data Respons, sier Ragnvaldsen.  

Han ser mer mobilitet, økt robotisering, digitalisering av samfunnet og IoT som de store driverne i markedet.

Dette er områder hvor vi har mye kompetanse og mange spennende tjenester og produkter å tilby, sier Ragnvaldsen.

Har du lest profilintervjuet med Ingvild Johansen, avdelingsleder i Data Respons og styreleder i NFA?

Nye kunder

- Gjennom året har vi sett en lavere aktivitet i det norske markedet basert på den krevende situasjonen innen olje og relaterte områder. Vår vekst internasjonalt mer enn utligner dette omsetningsmessig, men påvirker resultatmarginen i kvartalet. Veksten internasjonalt har større grad av nye kunder i nye markeder og til dels en annen tjeneste- og produktmiks som påvirker marginene, sier Ragnvaldsen.

Han ser at den positive utviklingen i Sverige og Tyskland motvirker et mer krevende marked i Norge.

– Totalt sett har konsernet høy aktivitet og solid ordrereserve og dette gir et bra utgangspunkt for et godt 2016, avslutter Ragnvaldsen.

 Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå