Godlyd fra ull

Godlyd fra ull
NYTT: Libratone Beat leveres i en rekke farger. Bilde: Libratone

Er du blant dem som vil ha god design i tillegg til god lyd? Da kan høyttaleren Beat fra danske Libratone falle i smak.

Nye Zeppelin tar av

Eget nett

Vidunderet, som nylig er lansert i Norge, har en innebygget trådløs mottaker som kan motta streamet musikk over trådløse nettverk.

En ekstern sender beregnet for iPod følger med. Det samme gjør en USB-sender beregnet for for eksempel en PC eller Mac. Disse har en rekkevidde på henholdsvis ti og 30 meter.

Dette betyr at høyttaleren bruker et eget lukket nett utenom husholdningens regulære trådløse nett - omtrent som den eminente løsningen TEST: Audio Pro LV2

Kvalitetspreg

I tillegg er det mulig å koble til enheter med kabel, for eksempel en Apple Airplay-kompatibel Airport Express-mottaker.

På samme måte som B&W Zeppelin Air har den både bass, mellomtone- og diskantelementer under ett og samme skall. Som med Zeppelin spres lyden i ulike retninger og reflekteres fra veggene.

Skallet er kledd med myk italiensk kashmirull, som gir Libratone Beat en viss luksusfølelse.

Et bærehåndtak gjør at den minner ørlite om de kjente Stelton-kaffekannene.

Gyllen halvmeter

Under ullen skjuler det seg en forsterker som totalt sett leverer 100 watt: 50 watt til bassen og 25 watt hver til mellomtone og diskant. Kontruksjonen er en treveis konstruksjon.

De vitale målene? Libratone Beat rager 47 centimeter i været, og måler ellers 19,5 x 15 centimeter. Vekten er 6,5 kilo.

Er så dette et livsstilsprodukt? Ferske tester i bladene What Hi-Fi og Lyd & Bilde skryter av lydkvaliteten. Den noe høye prisen på cirka 5.000 kroner har dog et visst livsstilspreg over seg.

BILDESERIE: HiFi-nytt fra IFA

TEST: Designikonet som låter bra

Les mer om: