IT

Gode tall fra Telenor

ASIA-HJELP: Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas opplever en sterk vekst i Asia.
ASIA-HJELP: Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas opplever en sterk vekst i Asia. Bilde: Scanpix
8. feb. 2011 - 14:14
Vis mer

– Telenor bekrefter posisjonen som et av Europas raskest voksende telekomselskaper med en organisk inntektsvekst på 8 prosent og sterk drift, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Telenor fikk et resultat før skatt på 3.442 millioner kroner for fjerde kvartal i fjor, en forbedring fra 2.856 millioner kroner året før. Driftsresultatet endte på 2.803 millioner kroner mot 2.816 millioner kroner for fjerde kvartal året før.

I fjerde kvartal 2010 var Telenors driftsinntekter 24.858 millioner kroner. Det tilsvarer en inntektsvekst på 8 prosent. Samme kvartal året før var driftsinntektene på 22.418 millioner kroner.

Vokser i India

Telenor oppnådde en vekst på 13 prosent i Asia i fjerde kvartal. Datterselskapet Uninor i India fikk mer enn 4 millioner abonnementer i denne perioden.

– Jeg er tilfreds med å se at at vår markedstilnærming blir stadig bedre. India er et veldig konkurranseintenst marked med regulatoriske utfordringer, og vi er sterkt fokusert på å etablere Uninor som en operatør med svært lave kostnader, sier Baksaas.

Han er også fornøyd med resultatene i Norden og Sentral- og Øst-Europa, selv om det er hard konkurranse om markedene.

– Den økte konkurransen i noen av disse markedene krever mer innovative tilnærminger til markedene og ytterligere innstrammingstiltak, sier Baksaas.

Neste år forventer telekomselskapet en samlet vekst på over fem prosent.

VimpelCom-strid

Telenor-styret foreslår et utbytte per aksje på 3,80 kroner, et høyere beløp enn det analytikerne hadde spådd på forhånd. På Oslo Børs steg Telenor-aksjen etter at resultatene var presentert, og ved 12-tiden lå kursen på 91,60 kroner, en oppgang på 2,9 prosent.

Mandag ble det kjent at Telenor setter 16 milliarder kroner på sperret konto inntil uenigheten om VimpelComs oppkjøp av Wind Telecom er avklart. Telenor gikk tidligere i vinter til retten for å hindre oppkjøpet. Den norske telegiganten ønsker rett og slett å hindre oppkjøpet, fordi det vil vanne ut Telenors innflytelse i VimpelCom.

Ifølge Dagens Næringsliv skal aksjonærene i VimpelCom stemme over oppkjøpet på generalforsamlingen i midten av mars.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.