ARKIVNYHETER

God vekst i Yara

SMILER BREDT: Yarasjef Ole Jørgen Haslestad kan vise fram et resultat som langt ovegår egne forventninger.
SMILER BREDT: Yarasjef Ole Jørgen Haslestad kan vise fram et resultat som langt ovegår egne forventninger. Bilde: CAMILLA AADLAND
Anders J. Steensen
19. okt. 2010 - 09:32

Nettoresultatet etter finansposter i tredje kvartal er på 1,927 milliarder kroner mot 349 millioner i tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet(EBITA) er på hele 2,486 milliarder kroner mot 860 millioner i fjor. Omsetningen var opp med 2m2 milliarder og endte opp på 16,533 milliarder kroner.

– Vi rapporterer sterke tredjekavartals resultater, siden gjødselmarkedets marginer er økt, salgsvolumene har økt og våre fabrikker går med full kapasitet, sier konsernsjef Ole Jørgen Haslestad i Yara i en pressemelding.

– Forrige kvartal sa jeg at gjødselmarkedet var i bedring. Jeg må bekjenne at utviklende siden da har gått langt ut over mine forventninger. Nedgangen i kornproduksjonen ha gitt økte kornpriser og gitt en kraftig økning i etterspørselen og gjødselprisene. Nedgangen i kornproduksjonen understreker behøver for kontinuerlig forbedring av produktiviteten i landbruket, hvor mer og bedre gjødsel er vil være et viktig bidrag, sier Haslestad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.