ARKIVNYHETER

God spredning innen asfalt på Østlandet

Det er blitt lagt noe mere asfalt på vegnettet denne sommeren enn i fjor.
Det er blitt lagt noe mere asfalt på vegnettet denne sommeren enn i fjor.
Jarle Skoglund
17. feb. 2012 - 15:49

Ved anbudsåpning av de første syv asfaltkontraktene for Statens vegvesen i region Øst, er det Oslo Vei og Lemminkainen som kommer best ut med to kontrakter hver. Ellers er spredningen overraskende stor.



Oslo Vei til Oppland

Oslo Vei ligger an til å få en kontrakt i Akershus til en verdi på 28,3 millioner kroner. Entreprenørselskapet som er eid av Oslo kommuner ser ut til å få turen også til Oppland i år, siden de ligger lavest av fem tilbud med en pris på 18,9 millioner kroner.

Også Lemminkainen ligger lavest på to andre kontraktsområder i henholdsvis Akershus og Oppland. Verdien på deres tilbud er på 14,9 og 6,2 millioner kroner.



Storkontrakter i Oppland og Hedmark

Den største kontrakten ved denne anbudsutlysingen i region Øst er det trolig Veidekke som får, som i kamp med to andre selskaper ligger lavest på den store Hedmarkskontrakten med et tilbud på 40,8 mill. kroner.

Peab, som etter få år i Norge har fått et godt fotfeste i Midt-Norge, kryper sørover, og ligger best an i den største kontrakten i Oppland. Deres tilbud er på 33,9 mill mill. kr.

NCC Roads ligger an til å få kontrakten i Akershus, der de ligger lavest med en pris på 14,9 mill. kroner.



God konkurranse

Mens det ved tre av kontraktene bare er tre konkurrenter, er det fem og seks selskaper som sloss om de øvrige kontraktene. Prisene er også overraskende jevne.

I neste uke er det anbudsåpning for ytterligere fem kontrakter i region Øst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.