NETTARKIV

God ledelse tiltrekker ingeniører

God lederstil: Unge ingeniører har sans for konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke.
God lederstil: Unge ingeniører har sans for konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke. Bilde: Veidekke
Ole K. Helgesen
14. feb. 2006 - 12:15

Unge ingeniører er svært opptatt av hvordan sin fremtidige arbeidsplass blir styrt. Det er ingen forskjell på kjønn, alle er like opptatt av dette.

– Når vi spør denne gruppen om hva som er viktig ved valg av fremtidig arbeidsgiver, svarer 85 prosent at en «god og tillitvekkende ledelse» er avgjørende når de skal vurdere ny arbeidsgiver, forteller Carlo Duraturo i Universum som har foretatt undersøkelsen på unge økonomer og ingeniører.Veidekke på topp

Kandidatene ble også spurt om hvem de anser som sin drømmearbeidsgiver og hva de assosierer med disse selskapene. Listen domineres av norske bedrifter. De selskapene som skårer høyest er Veidekke, Storebrand og Aker Kværner.

Veidekke har tydeligvis vært flinke til å fronte sine lederskikker og personalpolitikk til de unge ingeniørene. Hele 53 prosent av de spurte forbinder selskapet med god ledelse.Medeierskap og etikk

Veidekke tilbyr en egen aksjeordning hvor samtlige ansatte får tilbud om å kjøpe aksjer i selskapet til rabattert kurs. Og om lag 300 nøkkelmedarbeidere tilbys også finansieringsbistand til dette.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Vi mener at verdien av et entreprenørselskap i særlig stor grad er avhengig av organisasjonen og de ansatte. Derfor er de ansattes eierengasjement et viktig og positivt element i utviklingen av selskapet, hevder selskapet.

Veidekke utarbeider også et eget program for etiske retningslinjer og regler i selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.