IKT

Gnutella sinker nettet

6. aug. 2001 - 07:14

Dette hevder administrerende direktør Arnt Brox hos Proseq AS, en nystartet leverandør av tjenester på nettet.

Gnutella er en åpen, desentralisert protokoll beregnet for å søke etter og finne filer. Dette er i og for seg uskyldig nok. Her har private internettbrukere plutselig et verktøy som kan søke blant millioner av nettsteder med potensielle muligheter for overføring av enorme mengder av informasjon, som for eksempel musikkfiler og videofiler. Og det belaster trafikken på nettet. Men Brox vet råd.

Effektive hjelpemidler

– Overvåking av misbruk har vi effektive hjelpemidler for. Det samme gjelder web-servere som dukker opp hos private brukere.

Tjenesteleverandørens nett har aldri vært beregnet for stor trafikk fra private brukere. Slike trafikkmengder har vært forbeholdt kommersielle kunder som betaler en langt høyere pris. Disse kan så oppleve at de ikke får den tjenesten de har betalt for på grunn av at nettet blokkeres av de nevnte privatbrukerne. Dermed taper internettleverandøren også kommersiell omsetning.

Proseq ble stiftet i Arendal i fjor sommer, og opplever en rask vekst. De er nå 22 ansatte. Selskapet leverer sikkerhet for internett ved kontinuerlig overvåking av trafikken på nettet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.