SAMFERDSEL

GM stevner California

– Vi beklager at bilindustrien satser mer på advokatene enn på sine fremragende ingeniører, sier lederen for the California Air Resources Board, Alan Lloyd, i en kommentar til the New York Times.

General Motors Corporation (GM) mener at lovpålegget om å selge minst 4650 batteridrevne biler årlig fra og med 2003 verken vil gavne miljøet, trafikksikkerheten eller bilprodusentenes økonomi. Andre bilprodusenter, som Ford Motor Company, ville ikke delta i stevningen.

– Men det betyr ikke at andre produsenter er uenige med GM om dette, understreker Gloria Bergquist, som er talskvinne for de store bilprodusentenes handelsorganisasjon.

Clean Air Act, som den nye loven heter, har blitt utsatt og redusert flere ganger siden den ble vedtatt på midten av nittitallet. For en måned siden bestemte myndighetene at to prosent av bilprodusentenes salg fra og med 2003 skal være utslippsfrie biler. Når loven trer i kraft, er det ventet at blant annet statene New York, Massachusetts og Vermont vil innføre liknende restriksjoner.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.