IKT

Global gallup på gang

9. okt. 2000 - 14:16

For første gang vil millioner av mennesker over hele kloden få del i ny viten og anledning til å sammenligne seg med medmennesker av andre aldre, kjønn og nasjonaliteter.

Alle som er over tretten år og har tilgang til Internett kan delta. For å sikre at også befolkningsgrupper uten tilgang til Internett er representert i undersøkelsen, skal 500 frivillige med bærbare PCer, håndholdte dataverktøy og bærbare sendere, reise til noen av klodens mest fjerntliggende områder for å samle inn intervjudata.

Selskapet 3Com har utviklet teknologien bak undersøkelsen sammen med blant andre Harris Interactive, Sun Microsystems, Oracle og BEA Systems.

– En interessant side ved dette prosjektet er at det kaster lys over den såkalte digitale kløften. I dag tyder mye på at gapet øker mellom de som har verktøy, kunnskap og motivasjon til å ta i bruk de teknologiske mulighetene, og dem som ikke har det. Vi ønsker å fremheve hvor viktig denne problemstillingen er, men vi ønsker også å gi et bidrag for å løse den, sier administrerende direktør Jon

Bjørnland i 3Com Norden AS.

Undersøkelsen vil inneholde en rekke spørsmål om allmenngyldige emner som belyser likheter og forskjeller mellom mennesker av ulike nasjoner, alder og kjønn.

Spørsmålene spenner fra det tankevekkende til det rent underholdende – tro og frykt, helse og velvære, søvn og drømmer, samliv og ekteskap, oppdragelse og utdanning, lov og orden.

Når spørsmålene er besvart, vil den som deltar i undersøkelsen kunne sammenlikne sine egne svar med svar fra andre mennesker rundt om i verden. Totale innsamlede data analyseres parallelt med undersøkelsen. Endelige resultater vil foreligge så snart undersøkelsen er avsluttet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.