ARBEIDSLIV

Glimt fra E01

Kataloger med tyngde

Engelske Farnell vi erobre det norske markedet. De har nylig etablert seg som elektronikkdistributør her i landet og sender ut sin tobinds katalog med norske priser til kundene.

– I tillegg til de 100.000 produktene vi har i katalogen, kan vi skaffe ytterligere 125 000 fra USA, sier Mark Jørgensen fra Farnell. Han lover at kunder som bruker internett til å bestille varer før klokken 19, skal ha dem levert på døren dagen etter før klokken 12. Selv om varene leveres fra hovedlageret i England, koster ikke hver leveranse mer enn 50 kroner.

Mer kraft

Trenger du oppladbare batterier uten kapasitetsproblemer, kan Elfas nye serie basert på nikkelhydrid være løsningen.

– Dette AA-batteriet med en kapasitet på 1800 mAh er ny rekord til nå, sier Elfas administrerende direktør Jens Kristian Henriksen. For ikke lenge siden var nikkelkadmiumbatterier med en tredjedel av kapasiteten det vanlige.

Forenkler konstruksjon

Innoveda, som er resultatet av en fusjon mellom Viewlogic Systems, Inc. og Summit Design, har utnyttet ressurser fra begge selskaper og lansert en ny 4.0-versjon av programvaren for kretskortkonstruksjon.

– Denne utgaven dekker alt fra idefasen via konstruksjon til programvaresimulering av produktet, sier direktør Michael Dyrberg. Selskapet har solgt over 65 000 lisenser av dette produktet, men under hundre av dem i Norge. – Vi tror derfor det er et stort behov for programvaren her.

Fiks ferdig skap

Efa er stolt av de nye ferdigkoblede skapene som de leverer til industrien.

– Det vanlige til nå har vært at brukerne kjøper inn komponenter fra en rekke leverandører og kobler dem sammen selv. Vi tilbyr ferdig koblede skap med alle fiberoptiske komponenter på plass, og med strømskinner klar til bruk. I tillegg påtar vi oss garantiansvaret. Kunden sparer både penger og tid, sier salgssjef Geir Sogn.

Leieproduserer

Den 30 år gamle norske bedriften Scan-Matic i sjøkanten ved Kilsund har hatt stor suksess med klimamålestasjoner til Statens vegvesen og til kraftbransjen. De har også levert utstyr til Forsvaret for å rense og presentere signaler fra radarsystemer

– Radarsystemene er helt i verdensklassen og gjør at vi satser mer på eksport, sier salgs og markedssjef Johannes Skar. Nå vil bedriften bruke den ekspertise de har på programvare og elektronikkonstruksjon, til å produsere mindre serier for andre bedrifter.

Automatiserer kabelproduksjon

Den svenske bedriften AD-kontakt har spesialisert seg på å lage maskineri som fremstiller alle slags kabler til industrien. På E01 stilte de ut en maskin spesialutviklet for den norske komfyrfabrikken Grepa, som skal ta seg av alle kablene til komfyrene deres.

– I tillegg til at kabelautomater som denne gir full kontroll med kvaliteten, gir den svært rasjonell produksjon. Det må til om vi fortsatt skal produsere i konkurranse med lavkostland, sier markedssjef Stefan Larsson i AD-kontakt.

Vokser på laser

– Vi merker en sterkt voksende interesse for laserkomponentene våre, sier salgssjef Svein Lie i Honywell. Laseren han viser frem, klarer bølgeområdene både i 850 nm-båndet og i 1300 nm-båndet. En slik multiplekset løsning er en svært kostnadseffektiv måte å utnyttet fiberet på.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.