Glede på Miljø & Teknikk 2019: Fikk prisen som landets beste veikommune

Askøy kommune ved samferdselsdirektør Bjørn Egil Olsen stakk av med den gjeve prisen som Norges beste kommune innen vegforvaltning.

Samferdselsdirektør Bjørn Egil Olsen kunne på vegne av Asøy ta imot prisen som landets beste kommune innen vegforvaltning. Til høyre NKFs Lene Hollseter.
Samferdselsdirektør Bjørn Egil Olsen kunne på vegne av Asøy ta imot prisen som landets beste kommune innen vegforvaltning. Til høyre NKFs Lene Hollseter. Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
6. mars 2019 - 14:14

Det er første gang at denne prisen deles ut under utstillingen Miljø og Teknikk 2019. Det er Norsk Kommunalteknisk forening som står bak arrangementet og prisutdelingen, og målet er å løfte fram det gode arbeidet som foregår på veisiden i mange kommuner.

Tilsammen 13 kommuner fra hele landet var nominert i konkurransen, men en samlet vurdering fra juryens side falt ned på Hordaland-kommunen Askøy som vinner.

Best av 422 kommuner

En jublende glad samferdslesdirektør Bjørn Egil Olsen kunne motta plaketten som dokumenterer at Askøy er vinneren, og dermed kan smykke seg å være beste kommune på vei blant landets 422 kommuner.

Juryen, bestående av Paul Senstad fra Veiteknisk Institutt, Hans-Ivar Stormo, Grimstad kommune, Andreas Birkeland, NKF Veg og Trafikk, Turid Åsen, TURAO AS, Lene Kristin Hollseter, NKF Miljø & Teknikk og Rune Kilen, Lindås kommune, har brukt flere kriterer for å velge ut vinneren.

Forhold som at kommunen har en egen hovedplan for vei, og har en veinormal som bestemmer standard og som resultatene kan måles mot, gode kostra-tall og at kommunens veger ligger inne i Nasjonal vegdatabank, har vært faktorer som bidro til å vinne.

Vegbudsjett på beskjedne 13 millioner kroner

Askøy kommune har 130 kilometer kommuneveger inkludert gang- og sykkelveger, med et årlig budsjett til vegformål på rundt 13 millioner kroner.

Samferdselsdirektør Bjørn Egil Olsen forteller til Veier24 at resultatene er oppnådd i en kombinasjon av politikere som er villige til å satse på veiene, og en dyktige og effektiv etat som forvalter veinettet i egen regi.

– Det ble nylig utarbeidet en rapport som vurderte hvor effektivt det er å drive i egen regi kontra å sette oppdragene ut på entreprise. Den viste at de åtte ansatte som jobber innen egenproduksjonen er 310 prosent billigere enn om vi skulle satt oppdragene ut på anbud, forteller Olsen.

Messa Miljø og Teknikk 2019 arrangeres på Norges varemesse i Lillestrøm, og i morgen er siste dag for arrangementet som samler 118 utstillere innenfor fagområdene vann, avløp og veg. Arrangøren håper at det har vært rundt 5000 mennesker innom når dørene stenges i morgen ettermiddag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.