Glasopor selges til finsk konsern

Foamit Group Oy, som er en del av den finske konserngruppen Partnera Oyj, har i dag avtalt å kjøpe 100 prosent av det norske skumglassproduksjonsselskapet Glasopor AS.

Foamit Groups mener at oppkjøpet styrker posisjonen som den viktigste skumglassprodusenten i Norden og en av de største aktørerne i bransjen på verdensbasis.
Foamit Groups mener at oppkjøpet styrker posisjonen som den viktigste skumglassprodusenten i Norden og en av de største aktørerne i bransjen på verdensbasis. Foto: Eivind Senneset
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
31. aug. 2021 - 11:03

Oppkjøpet forventes å være gjennomført innen utgangen av september 2021, melder selskapene i en pressemelding.

Glasopor, som ble grunnlagt i 2002, har to skumglassfabrikker i Norge, den ene i Skjåk og den andre i Fredrikstad. Selskapet har 34 ansatte. Alle ansatte blir med videre etter eierskiftet. I fremtiden vil Sirkel Materialgjenvinning AS konsentrere seg om glassgjenvinningsvirksomheten og utviklingen av denne.

 – Har bedre forutsetninger for å utvikle virksomheten

- Jeg er glad for at Glasopor nå blir en del av Foamit Group, som er en av verdens største skumglassprodusenter og som har bedre forutsetninger for å utvide og utvikle virksomheten til Glasopor for fremtiden. Eieren av Foamit Group, Partnera, er et børsnotert selskap med god kapitaldekning, som utvikler sine selskapers verdi på lang sikt.

Administrerende direktør i Sirkel Materialgjenvinning AS, Per Annar Lilleng.
Administrerende direktør i Sirkel Materialgjenvinning AS, Per Annar Lilleng.

Fremover vil Sirkel konsentrere seg om glassgjenvinningsvirksomheten og utviklingen av denne for å sikre en stadig mer effektiv sirkulærøkonomi til det beste for aktørene i det norske markedet. En langvarig samarbeidsavtale med Glasopor er en forutsetning for dette og vil naturligvis fortsette, samtidig som Sirkel fortsetter som en viktig råstoffleverandør til Glasopor, sier administrerende direktør i Sirkel Materialgjenvinning AS, Per Annar Lilleng.

Viktigste skumglassprodusent i Norden  

Oppkjøpet styrker Foamit Groups posisjon som den viktigste skumglassprodusenten i Norden og en av de største aktørerne i bransjen på verdensbasis.

- Foamit Group har som mål å utvide og videreutvikle virksomheten innen glassgjenvinning og skumglassproduksjon. Oppkjøpet av Glasopor vil gi oss tilgang til nye markeder, og det vil både gi oss mer kapasitet til skumglassproduksjonen og ny kompetanse i bruk av skumglass på forskjellige områder. Tilgjengeligheten av råvarer vil også bli bedre. Skumglassgranulat er et ekstra miljøvennlig og lett byggemateriale laget av renset resirkulert glass, og etterspørselen øker i takt med etterspørselen etter sirkulærøkonomiprodukter. Oppkjøpet av Glasopor er i tråd med vekststrategien vår og gjør oss i stand til å delta i stadig større prosjekter, sier administrerende direktør i Foamit Group, Kalle Härkönen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.