KRAFT

Glade for rensekrav

KREVER RENSING: ¿ Norske utslipp må reduseres med 40 prosent innen 2020, da må Norge få fingern ut og rense gasskraftverkene, sier Silje Lundberg i Natur og Ungdom. I dag fikk Industrikraft Møre ja fra Olje- og energidepartementet til å bygge gasskraftverk, under forutsetning av at CO2-en fjernes.
KREVER RENSING: ¿ Norske utslipp må reduseres med 40 prosent innen 2020, da må Norge få fingern ut og rense gasskraftverkene, sier Silje Lundberg i Natur og Ungdom. I dag fikk Industrikraft Møre ja fra Olje- og energidepartementet til å bygge gasskraftverk, under forutsetning av at CO2-en fjernes. Bilde: Natur og Ungdom
Kjetil Malkenes Hovland
20. aug. 2009 - 15:08

– Det er en riktig politisk beslutning å gi Fræna gasskraftverk konsesjon med rensing fra dag èn, sier Silje Lundberg i Natur og Ungdom i en pressemelding.

I dag fikk Industrikraft Møre (IKM) konsesjon på gasskraftverk i Fræna kommune med krav om CO2-fjerning: Les saken her

Stein Lier-Hansen Norsk Industri. Bildet er tatt da Fornybaralliansen la fram ni krav til politikerne i august 2009.
FORNØYD: - Et viktig element i arbeidet med å få på plass en god løsning i Midt-Norge er nå på plass, sier direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri. Kjetil Malkenes Hovland

– Jeg synes det er viktig å legge til rette for å få fram nye energiprosjekter uten klimautslipp i Norge, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

– Svært gledelig

I sommer gikk fem organisasjoner ut og krevde at gasskraftverket fikk konsesjon: Les saken her

– Det er svært gledelig at det nå har gått slik vi ønsket. Et viktig element i arbeidet med å få på plass en god løsning i Midt-Norge er nå på plass, sier direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri i en pressemelding.

Natur og Ungdom mener gasskraften allerede fører til mer enn nok CO2-utslipp fra kraftverkene på Kårstø og Melkøya.

– Urenset gasskraft uaktuelt

– Det er uaktuelt å ha forurensende gasskraft i Norge. Derfor er det viktig at gasskraftverkene vi allerede har, blir rensa fortest mulig, samt at nye gasskraftverk pålegges rensing fra dag èn, sier Lundberg.

Norsk Industri mener at gasskraftverket kan være med på å gi «en robust løsning på kraftsituasjonen i Midt-Norge».

– For å kunne gå videre med investeringsplanene i Midt-Norge er det helt avgjørende at gasskraftverket til IKM inngår i en god helhetlig plan for videreutvikling av olje- og gassvirksomheten i Norskehavet og sikring av kraftsituasjonen i Midt-Norge, sier Lier-Hansen.

– Få fingern ut

Natur og Ungdom er enige i at gasskraftverk er en del av løsningen dersom CO2-en blir fjernet.

– Norske utslipp må reduseres med 40 prosent innen 2020, da må Norge få fingern ut og rense gasskraftverkene, sier Silje Lundberg.

Norsk Industri ønsker nå videre dialog med myndighetene om «problemstillinger knyttet til CO2-håndtering» ved gasskraftverket på 450 megawatt (MW) på Elnesvågen i Fræna.

– Prosjektet vil kunne åpne store industrielle muligheter og synergier mellom landbasert og offshore industri. Avgjørelsen kan innebære et industrielt og miljøteknologisk nasjonalt løft, sier Stein Lier-Hansen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.