NYHETER

-Glad for satsing på vedlikehold

Forslaget til samferdselsbudsjett betyr fortsatt rekordstor aktivitet på vegsektoren. – Vi er spesielt glad for stor satsing på vedlikeholdet av vegnettet. Nå kan vi stoppe forfallet allerede i 2015, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Foto: Anette Karlsen / Scanpix
Foto: Anette Karlsen / Scanpix Bilde: Karlsen, Anette
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. okt. 2014 - 10:03

Vegdirektøren mener det er flere ting å glede seg over i budsjettet. Økt vedlikehold, et høyt nivå på investeringer og et ekstra fokus på kontroll av tunge kjøretøy på vegene, vil sikre god fremkommelighet og bedre trafikksikkerhet, sier Gustavsen.

 

Stopper forfallet- Med 2,9 milliarder kroner til vedlikehold til riksvegene vil forfallet av norske riksveger samlet sett stanses. Dette er en betydelig økning fra forrige budsjett og er en forsering i forhold til de planene som vi har. Vi er glad for dette viktige grepet for å øke påliteligheten og driftssikkerheten til vegnettet, sier vegdirektøren.

Han er også tilfreds med at Regjeringen foreslår også at det på Kommunal- og moderniseringsdepartementets budsjett er en sterk styrking av overføringer til fylkesvegene ved bevilgning på vel en milliard til opprustning av disse vegene, samt 272 millioner knyttet til tunnelsikkerhet på fylkesveger.

 

Flere nye vegerDet skal investeres 14,1 milliarder kroner på riksvegene, eksklusiv bompenger.

- Med budsjettforslaget er sluttfinansieringen sikret for en rekke veganlegg som åpnes i løpet av 2015. Vi vil også få oppstart på flere store prosjekter og viktige rassikringsprosjekter, sier vegdirektøren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.