MOBIL

Gjør hva som helst med Android-mobilen

IOIO setter Android-mobilen din i stand til å gjøre nesten hva som helst.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. apr. 2011 - 13:10

SparkFun har introdusert en sak de kaller IOIO. Dette er et kretskort med en innebygget USB-kontroller, og som koblet til en Android-mobil kan gjøre nesten hva du vil.

Det krever imidlertid at du klarer å programmere en smule, og at du har alle delene som skal til. Du trenger ikke å hacke telefonen for å styre IOIO-kortet. 

Poenget er at en Android-app styrer hva brettet gjør, og brettet styrer igjen det som er koblet til det. For å kommunisere kobler du IOIO-kortet til telefonen via en USB-kabel.

Kun fantasien setter grenser

Om du begir deg ut på et slikt prosjekt er det nesten bare fantasien som setter grensen for hva som er mulig. Som demonstrert i videoen i toppen av artikkelen kan du for eksempel få telefonen til å kontrollere en vekkerklokke. Andre applikasjoner kan være alt fra fjernkontrollering av en kaffetrakter til måling av luftmengden som går inn i bilens innsug.

Nå vet vi selvsagt at kun en forsvinnende liten andel av våre lesere faktisk vil begi seg ut på noe slikt. Er du en av disse foreslår vi at du tar turen innom SparkFuns nettsider og finner alle detaljene der.

IOIO koster femti dollar, eller rundt 270 kroner pluss frakt.

Kilde: SparkFun.com, via Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.