Gjør fingeren om til datamus

Glem den vanlige datamusa. Nå kan du klikke på PC-skjermen ved å bevege fingeren i løse lufta.

Gjør fingeren om til datamus
CeBIT 2012. Bilde: Dag Yngve Dahle

HANNOVER: Det sørkoreanske selskapet Neo Reflection får en del oppmerksomhet på årets CeBIT-messe.

LES OGSÅ: Denne bilen kan krympe

I lufta

Grunnen er en liten plastdings til å feste på fingeren. Selskapet har utviklet en trådløs fingermus som ikke trenger noen musematte eller underlag for å fungere. Det holder å røre på fingeren i lufta.

– Når musa er i radio-modus, fungerer den som en regulær mus. Når den er i "air-modus", kan den brukes på samme måte - med ved å bevege fingeren musa sitter på, sier Suh Changsu, administrerende direktør i Neo Reflection, til Teknisk Ukeblad.

LES OGSÅ: Slik skal ultrabookene bli bedre

cebit27 1203072238.jpg

2.4 GHz

Musa snakker med en liten mottaker som sitter i PC-en. Det etableres en trådløs 2.4GHz-forbindelse mellom senderen og mottakeren. Rekkevidden er inntil ti meter.

Sensitiviteten til mottakerenheten, som altså sitter på fingeren, skal være god på grunn av 1600 CPI-lasersensorer i enheten.

Mottakerenheten inneholder et lite oppladbart batteri. Det lades ved å koble mottakeren til senderen - uten kabel.

– Dette produktet er også svært hendig når du skal vise powerpoint-presentasjoner. Da fungerer det som en laserpeker, men også som en mus du selv kan styre presentasjonen med. Du kan også tegne på presentasjonen mens du viser den, sier direktøren, mens han viser hvordan det for eksempel er mulig å understreke eller tegne en ring rundt tekst eller bilde.

LES OGSÅ: BILDESERIE: Snadder fra CeBIT

mus2 1203080550.jpg

Verdens første

Det hele styres da ved hjelp av en knapp som trykkes på en eller flere ganger, ikke ulikt måten Apple har lagt opp brukergrensesnittet på flere av sine produkter.

– Dette er verdens første mus av denne typen. Vi har flere patenter knyttet til dette produktet. Det eksisterer liknende teknologier, for eksempel sensorteknologien benyttet i Nintendo Wii. Men ingen har gjort det vi har gjort her, sier Changsu.

Neo Reflection ser nå etter distributører i Europa.

LES OGSÅ:

Styr PC-en med øynene

TEST: Flatskjermer på 65 tommer

SmartTags er den neste mobilrevolusjonen

BILDESERIE: Fotomessen 2012

Les mer om: