MOBIL

Gjør et mobilkupp

Skal du kjøpe ny mobil? Her er ti gode telefoner til under 2500 kroner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. juni 2012 - 13:26

Om du er på jakt etter ny mobiltelefon om dagen har du kanskje fått med deg at de heftigste nye modellene fra HTC, Samsung og LG har fått svært god omtale hos mange som har testet disse telefonene - oss inkludert. Men vi vet at det er veldig mange som slett ikke er interessert i å punge ut rundt 5000 kroner for en mobiltelefon. 

LES OGSÅ: Dette er supertelefonene

Det er tross alt bare en mobiltelefon det er snakk om, og ærlig talt trenger du ikke å blakke deg for å spille, installere apper, ta bilder eller høre på musikk. Om du legger i opp mot 2500 kroner kan du velge mellom flere strålende telefoner. Felles for de fleste er at de har vært på markedet en stund, men det betyr slett ikke at de er gammeldagse.

Mange av telefonene som ble lansert i fjor får eller har fått Android 4.0, noe som betyr at de har eller får nyeste versjon av Android.

Her er noen av de beste telefonene vi syns du bør sjekke ut om du vil ha en god telefon til en fornuftig pris:

Sony Xperia Arc S

Pris: Fra 2350 kroner 

Høydepunkter: Bra kamera, stor skjerm, rask prosessor, tynn

Arc S er en av de siste telefonene som kom med Sony Ericsson-logo. Arc kom på markedet før jul, og har lagt seg på en svært god pris. Her får du en telefon du kan oppgradere til Android 4.0. 

Telefonen har maskinvare som er rask nok til det aller meste, et godt kamera og all teknologien du kan forvente deg i en moderne smarttelefon. Skjermen er 4,2 tommer stor, og en av de beste i denne prisklassen. 

LES MER: Test av Sony Xperia Arc S

Sony Xperia Active

Pris: Fra 1800 kroner

Høydepunkter: Vanntett, liten og lett, kjapp

Om du er mye ute i skog og mark, eller vil bruke telefonen din til trening, bør du sjekke ut Xperia Active. Denne telefonen er nemlig vanntett, slik at den tåler å være med i spinningsalen eller på stranda i sommer. Telefonen leveres med et armbånd som gjør at telefonen ligger beskyttet på joggeturene. Kombinér den med et pulsbelte, så får du en skikkelig fitnessmobil.

Skjermen er med sine 3 tommer ikke spesielt stor, men det sørger til gjengjeld for at telefonen er liten og lommevennlig. Her får du ellers alt av vanlig teknologi, som GPS og rask internettilkobling. Xperia Active har også en rimelig kjapp prosessor.

LES MER: Test av Sony Xperia Active

Sony Xperia Ray

Pris: Fra 1800 kroner

Høydepunkter: Liten og lett, skarp skjerm, rimelig bra kamera

Xperia Ray er et av de beste kjøpene du kan gjøre i øyeblikket om du er ute etter en liten og lett telefon. Den har en skarp skjerm på 3,3 tommer, et kamera med åtte megapiksler og en rask prosessor. Operativsystemet er Android, og telefonen kan oppgraderes til Android 4.0.

Denne telefonen byr på det aller meste du trenger. Den fungerer helt utmerket til film, spill, musikk og annet. Du kan selvsagt også bruke den til e-post. Til denne prisen er Xperia Ray et kupp, rett og slett.

LES MER: Test av Sony Xperia Ray

Huawei U8860 Honor

Pris: Fra 2000 kroner

Høydepunkter: God skjerm, godt batteri, enkel å bruke

Huawei har slått seg opp med telefoner som byr på mye funksjonalitet til en liten penge. Honor har en fornuftig pris, men byr fortsatt på en god skjerm på 4 tommer, kjapp internettilkobling og rimelig sterk prosessor. Her får du en telefon som fungerer bra til det meste.

Det mangler imidlertid litt på kameraet, så du bør se deg om etter noe annet om dette er et av dine viktigste kriterier. Bortsett fra dette leverer Honor på de aller fleste områder, har god batterilevetid og fungerer til det meste. Huawei har varslet at den skal få Android 4.0.

LES MER: Test av Huawei U8860 Honor

HTC Desire S

Pris: Fra 2250 kroner

Høydepunkter: Metalldeksel, skarp skjerm, brukervennlig

HTC Desire S har falt mye i pris siden vi testet den. Faktisk med over 1500 kroner. Samtidig har HTC varslet en oppdatering til Android 4.0 i sommer. Kombinert med at dette også er en telefon med såkalt unibody-utforming i metall (altså at dekselet er skåret ut i ett stykke metall) gjør den til et svært interessant kjøp akkurat nå.

Desire S har ikke den heftigste prosessoren, men den er kjapp nok til at det aller meste av apper og spill vil fungere helt strålende her. Skjermen er videre skarp og god, og HTCs Sense-menysystem gjør telefonen allsidig og enkel å bruke.  Til denne prisen er dette en telefon vi lett anbefaler.

LES MER: Test av HTC Desire S

HTC One V

Pris: Fra 2500 kroner

Høydepunkter: God design, god lyd, bra batteri, Android 4.0, kjapt kamera

Da HTC lanserte sin nye One-serie i vår var det One V som var den billigste i serien. Det gjør den slett ikke uinteressant. Her får du Android 4.0, et usedvanlig kjapt kamera og en flott design som gjør at telefonen føles en del dyrere enn den faktisk er. Dekselet er som på Desire S skåret ut i ett metallstykke. 

Menysystemet er den siste versjonen av HTCs Sense, noe som gjør telefonen enkel å bruke. Her får du også støtte for minnekort. Vær klar over at dette ikke følger med, og at du bør kjøpe dette i tillegg. Det er dog ingen stor investering i dag. Det følger for øvrig også med 25 GB lagringsplass på Dropbox når du kjøper denne telefonen.

LES MER: Test av HTC One V

Samsung Omnia W

Pris: Fra 2200 kroner

Høydepunkter: Super skjerm, liten og lett, svært lett å bruke, veldig god jobbtelefon

Om du ikke har testet Windows Phone 7.5 enda kan Samsung Omnia W være den perfekte unnskyldningen for å ta steget over på dette operativsystemet. Windows er muligens den mest lettbrukte smarttelefonplattformen, som gir deg god oversikt over det meste.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med Windows Phone 7

Telefonen har dessuten en veldig god Super AMOLED-skjerm. Omnia W fungerer veldig bra til surfing, e-post, spill og apper. Det du bør være oppmerksom på er at det ikke er noen støtte for minnekort, så du må klare deg med knapt 7 GB til bilder, spill, musikk, apper og annet. Det kan også være greit å få med seg at telefonen ikke får Windows Phone 8. Men til denne prisen kan vi fint leve med akkurat det.

LES MER: Test av Samsung Omnia W

LG Optimus 2X

Pris: Fra 2300 kroner 

Høydepunkter: Sterk prosessor, god på spill, god skjerm

LG Optimus 2X koster bare 2300 kroner i enkelte butikker, og vi syns den er verdt å sjekke ut dersom du vil ha mest mulig ytelse for pengene. Denne telefonen var det heftigste som var å få kjøpt da den kom på markedet i fjor vår. Den er slett ikke noen sinke i dag heller. Den har nemlig tokjerneprosessor, og fungerer helt strålende til de heftigste spillene.

Til denne prisen er derfor dette et interessant kjøp. Men vær oppmerksom på at den ikke enda har fått Android 4.0 (men det kommer), og at batteriet fort går tomt når du presser telefonen. Men du får altså alt du kan vente deg av en moderne smarttelefon, og prosessor som er rask nok til at den tåler et år til.

LES MER: Test av LG Optimus 2X

Nokia Lumia 710

Pris: Fra 1800 kroner

Høydepunkter: Enkel å bruke, kjapp, god lyd, bra skjerm

Nok en Windows Phone 7-telefon som er verdt å sjekke ut. Nokia Lumia 710 er muligens det beste kjøpet om du er ute etter en Windows Phone 7.5-telefon, siden den i tillegg til lav pris byr på inkludert GPS-navigasjon. Her kan du laste ned kart og bruke telefonen til bilnavigasjon uten å betale ekstra for det. 

Telefonen har dessuten rask prosessor, god skjerm og et greit kamera. Windows Phone 7 er dessuten lekende lett å bruke, og er blant annet en av våre klare favoritter når det kommer til e-post på farten. Men vær klar over at denne telefonen ikke kommer til å oppgraderes til Windows Phone 8. Men den får en oppdatering til Windows Phone 7.8.

LES MER: Test av Nokia Lumia 710

Motorola Defy Plus

Pris: Fra 2000 kroner

Høydepunkter: Vanntett, liten og nett

Defy Plus er Motorolas vanntette telefon. Den er en oppgradert variant av Defy, som vi testet i mai i fjor. Den tok vi med på årets første badetur - en øvelse den besto med glans. Telefonen har en 3,7 tommers skjerm, prosessor på 1 GHz, og er ellers lik sin forgjenger på de fleste punkter. Dette er en telefon som fungerer bra for deg som er mye ute i skog og mark.

Defy Plus kjører Android 2.3. Den kommer for ordens skyld ikke til å oppgraderes til Android 4.0. 

LES MER: Test av forgjengeren, Motorola Defy

Lavest mulig pris

Om du vil bruke enda mindre penger enn alternativene over finnes det et lite knippe telefoner vi anbefaler deg å sjekke ut:

Samsung Galaxy Ace: Koster fra 1500 kroner, har Android, fin design og alt du trenger av teknologi.

ZTE Blade II: Koster fra 1400 kroner, og har en skarp skjerm på 3,5 tommer. Mye telefon for pengene!

HTC Wildfire S: Koster fra 1300 kroner, og er veldig liten og grei. Har god batteritid og bra lyd.

FLERE TESTER: Her finner du alle våre mobiltester

Kilde: Prisjakt.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.