MARITIM

Gjør endring i regler for havbruk til havs

Regjeringen endrer regelverket for havbruk til havs. Det åpnes nå for at tillatelser tildeles som en egen kategori.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran mener det fortsatt er mange brikker som skal på plass.
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran mener det fortsatt er mange brikker som skal på plass. Foto: Eirik Helland Urke
8. nov. 2022 - 12:41

– Startskuddet for havbruk til havs har allerede gått, og nå har vi fastsatt rammene for arealprosessen og for tildeling av tillatelser. Vi hadde regelverket på høring i vår, så nå er jeg glad for at vi har fått dette også på plass, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) i en pressemelding.

Laksetildelingsforskriften inneholder et nytt kapittel fire, som regulerer havbruk til havs. Produksjonsområdeforskriften har også fått et nytt vedlegg som drar opp nye yttergrenser for produksjonsområdene trafikksystemet gjelder.

– Vi må ha et solid regelverk som sikrer både folk, fisk og anlegg når vi åpner for etablering til havs. Ikke minst blir det viktig å sørge for at dette skjer på en bærekraftig måte og i sameksistens med andre næringer som bruker havområdene, sier Skjæran.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram trenger ikke bruke like mye penger som tidligere antatt på å nå Natos toprosentmål. Bildet er fra Bodø tidligere i år under forberedelse av F-16 til trening av ukrainske flygere.
Les også

Natos toprosentmål har blitt over tre milliarder «billigere»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.