MOBIL

Gjør deg klar for tablet-året

2011 blir et ras av tableter. Sjekk disse fire nyhetene fra Asus.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. jan. 2011 - 12:34

Allerede i går ble det kjent at eLocity kommer med Android 3.0-tableter, og i dag kommer nyheten om at Asus slipper tableter i sin Eee-serie. Også disse kjører Android 3.0.

Disse er lansert før en av de største elektronikkmessene, CES i Las Vegas. Det er ingen grunn til å ikke tro at det vil lanseres mange flere tableter under messen som starter i morgen. Det har allerede vært kjent en stund at Motorola skal lansere en tablet her.

Det er åpenbart at Android 3.0 vil være det viktigste operativsystemet i denne sammenhengen, og tabletene med dette operativsystemet vil for det meste kjøre på Nvidias Tegra 2-plattform og Qualcomms 8260-plattform, som begge er basert på tokjerneprosessoren ARM Cortex A9 MPCore.

Les mer om Tegra2 her »Tokjerneprosessor betyr kort fortalt to prosessorer i ett, noe som grovt kan oversettes til at en enhet med slik prosessor har dobbelt så mye regnekraft.

Asus-trioen

Dette kommer nok godt med i Asus sine nye tableter, som ser ut til å bli mer enn iPad-kopier. Den nye modellen Eee Pad Slider har et utskyvbart fulltastatur, slik at du endelig kan bruke tableten til fornuftig skrivearbeid.

Asus Eee Pad Transformer har også fullt tastatur, men dette fungerer som en dokk du setter tableten i, slik som med Samsung Galaxy Tab.

Begge disse tabletene har 10,1 tommers skjerm, Tegra2-brikkesett, nVidia GeForce-grafikkbrikke, og kamera foran og bak. Eee Pad Slider har dessuten støtte for 3G, mens Eee Pad Transformer har HDMI-utgang med 1080p HD-oppløsning.

I tillegg lanserer Asus en sjutommer de kaller Eee Pad MeMO. Denne har Android 3.0 og HDMI-utgang. Den kjører en tokjernet 1,2 GHz Snapdragon-prosessor.

Windows 7

Asus lanserer også en Windows 7-tablet, kalt Eee Slate EP121. Denne har en tokjernet Intel Core i5-prosesor, 4 GB RAM, 12.1 tommers skjerm med 1280 x 800 pikslers oppløsning og inntil 64 GB innebygget minne som kan utvides med minnekort. 

Det er med andre ord snakk om en tradisjonell PC uten mus og tastatur. Det er mulig å koble til tastatur over Bluetooth eller USB dersom du skulle ha behov for dette. 

Det er ellers støtte for Wi-fi og HDMI. EP121 har også et to megapikslers kamera.

Kommer i april

Asus legger ut sine tableter for salg fra og med april, når Eee Pad Transformer skal komme i salg. Deretter kommer Eee Pad Slider i mai, og Eee Pad MeMO i juni. Prisene er henholdsvis 399, 499 og 499 dollar, noe som vil si 2350 og 2950 kroner med dagens kurs. Da er ikke moms og andre avgifter tatt med.

Eee Slate EP121 kommer til å bli langt dyrere. Forvent å måtte betale 1000 dollar (5900kroner) når den kommer i salg i slutten av januar.

Vi har ikke fått noen informasjon om hvorvidt alle tabletene kommer til Norge, men med tanke på at du finner samtlige av produsentens tradisjonelle EEE-maskiner her til lands er det grunn til å være optimistisk.

Kilde: Androidcentral.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.