MOBIL

Gjør deg klar for Android 2.1 på Xperia X10

Sony Ericssons Android 2.1-oppdatering til Xperia X10 er rett rundt hjørnet. Gled deg!

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. okt. 2010 - 13:49

Sony Ericsson har måttet tåle mye tyn for at de fortsatt kjører Android 1.6 på sine Android-telefoner. Men nå er 2.1-oppdateringen så godt som ferdig, og det er mye snadder å glede seg til for X10-folket.

Les også: Test av Sony Ericsson Xperia X10 » Det kommer en hel rekke forbedringer og en del nye funksjoner til X10. Den største og kanskje viktigste nyheten er HD-videoopptak med kontinuerlig autofokus. Det vil si at kameraet vil skifte fokus underveis når du filmer, slik at objekter som dukker opp i forgrunnen vil komme i fokus.

Ny startskjerm

Startskjermen har også blitt pusset opp. Nå har låseskjermen fått mulighet for å endre ringeprofil. Det er også en "skyvebryter" på skjermen som lar deg fjerne låsen.

Hjemmeskjermen har fått flere sider, og vokst fra tre til fem sider. Det er også mulig å ha inntil 20 ikoner på hver skjerm, i motsetning til 16 slik det er nå. Det har kommet en ny widget for aktivering og deaktivering av Wi-fi, GPS og annet. 

Hovedmenyen hentes nå frem ved å trykke nederst på skjermen. Før måtte du trekke menyen opp fra bunnen. Live Wallpapers er også mulig på den nye programvaren.

Flere nyheter

Siden plattformen endres fra 1.6 til 2.1 kommer en rekke nye funksjoner og muligheter. Den største er kanskje innebygget støtte for Exchange, og en enklere e-postklient som samler alle e-postkontoene dine i ett program.

Oppdateringen skal komme ut i slutten av måneden, men den vil ikke bli rullet ut samtidig alle steder. Derfor kan det potensielt ta litt tid før den er klar for Norge. 

Når oppdateringen er klar for X10 Mini/Pro og X8 er ikke kjent.

Les også: tester av X10 Mini, X10 Mini Pro og X8

Sjekk videoene under for demonstrasjon av den nye startskjermen og videokameraet.

Video av startskjermen

Demonstrasjon av autofokus under filming.

Stresstest av autofokus.

Kilde: Blogs.sonyericsson.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.