DATATELE

Gjør bedrifter mer mobile

Trond Heggelund
4. jan. 2007 - 08:00

Nå roses Intelligent Quality ( IQ) opp i skyene av verdens to største IT-konserner, som har blitt underleverandører av IQ.

Ingen begrensninger

- E-post og kalender på mobiltelefonen er bare starten - med vår nye plattform er det ikke lenger noen begrensninger på hvilke oppgaver du kan utføre med mobitelefonen, sier daglig leder og gründer av IQ, Jonny Tungen.

De har nylig lansert sitt siste produkt, Arc Communicate. Dette er noe så enkelt som en tilnærmet komplett kommunikasjonsplattform. Den nye løsningen er satt sammen med hjelp av den nyeste teknologiene fra kjente aktører som Microsoft, Cisco, Tandberg og Telenor.

Et års forsprang

- IQ har med denne løsningen et 12 måneders forsprang på resten av IT-næringen når det gjelder det mobile kontor. Etter å ha jobbet i mange år i mobilbransjen kan si at løsningen deres er helt unik. Jeg regner med at IQ kan bli kjøpt opp av et stort dyr, sier venturekapitalist Steinar Svalaesen i Rigdehaven Ventures.

Han var tidligere direktør i Ericsson og Mobile Media Company. Selv om han indirekte jobber med emisjonen til IQ, er Svalesen ikke kjent for å ta i bruk store ord slik han nå roser IQs mobile kontorløsning.

Bli endelig mobil

Med den nye plattformen kan bedrifter når som helst betjene sine kunder fra hvor som helst. I tillegg til å få e-post, kalender og kontaktarkiv, kan du nå få interne bedriftsnyheter, hastemeldinger, videokonferanse og forretningsapplikasjoner for både salg og økonomistyring rett ut på mobiltelefonen.

Dette er ting som tungvektere Microsoft og Cisco ikke har fått til for egen maskin.

Server på Vinstra

- Beslutningstakere er ofte ute på reise og er avhengig av å kunne arbeide selv om de ikke er på kontoret. De fleste har mobiltelefon, derfor er det viktig å få flere tjenester ut på denne enheten, sier Jonny Tungen.

Løsningen gir også brukeren tilgang til videokonferanse, IP-telefoni, sikker tjeneste for hurtigmeldinger og personlig sentralbord ut på mobilen. Det spesielle er at du får rask tilgang på alle ”pc-dokumenter” via mobilen. Dersom du endrer et dokument via mobilen, så endres dette på serveren, som er plassert på Vinstra.

Utradisjonell

Brukeren kan selv velge hvordan han vil kommunisere og hvordan han vil jobbe med dokumentene sine. Med løsningen fra IQ kan han velge om han vil bruke en PC, en mobiltelefon eller en lommedatamaskin (PDA).

- Vi har snudd en tradisjonell og kostbar vertikal infrastruktur til en horisontal infrastruktur som håndterer konvergens mellom kommunikasjon og data, sier kommunikasjonsleder Rune Støstad i IQ.

Alt i ett

IQ har dessuten en portalplattform som kan nås via alle enheter hvor mye av de samme tjenestene speiles inn (chat, epost, kalender), samt videre innlogging mot sentrale ressurser. Det spesielle er at kundene ikke trenger tredje parts programvare for å nå alle sine plattformtjenester (Desktop/kontorstøtte/Erp osv.)

- Alt er integrert på samme plattform som våre kunder bruker. Dette virker transparent. Det vi si at de ikke forskjell om kunden er på kontoret eller på reise. Det virker på PC og Windows Mobile, sier Jonny Tungen.Attraktivt for smb-bedrifter

- Intelligent Quality treffer markedet med en spennende løsning på et veldig riktig tidspunkt. Spesielt for små- og mellomstore bedrifter er deres tjenesteløsning attraktiv ettersom disse normalt ikke ville hatt råd til å kjøpe slike omfattende løsninger.

Dette sier Nils-Ove Gamlem, som er ansvarlig for markeds- og forretningsutvikling i Cisco Norge.

- At IQ nå har satt sammen kjente teknologier og pakket dette i form av en mobil kontortjeneste synes jeg er bra. Det finnes tilsvarende tunge løsninger i markdet, men de selskapene som har klart det har stort bare hatt en kunde hver. På den måten skiller IQ seg ut i postiv retning, sier Gamlem.

Han vil ikke kommentere om IQ er en oppkjøpskandidat for Cisco. Han vil heller ikke si noe om IQs muligheter når det gjelder emisjonen som er på gang.

Også Microsoft har skamrost IQ. På lanseringsarrangementet før jul var det flere av Microsofts folk og partnere som sa meget fordelaktige ting om mobilløsningen til den lille Vintrabedriften.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.