MOBIL

Gjett hvilken av disse som er mest brukt

iPhone er kongen av internettbruk, ikke sant?

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. okt. 2011 - 09:36

Vi innrømmer det gjerne. Vi trodde også at det nesten garantert var iPhone-brukerne eller Android-brukerne som var de største internettbrukerne. Men dengang ei, i alle fall om vi skal ta StatCounters tall for god fisk.

AllAboutSymbian.com har tatt en titt på deres målinger, og det er det faktisk Symbian-brukerne som er mest aktive på internett. Dette er operativsystemet med brukes mest til å gå på nett. Android og iOS lå på omtrent samme bruk som hverandre i september. StatCounter måler denne bruken ved å telle brukerne av de forskjellige mobiloperativsystemene på forskjellige nettsteder.

Kan ikke oversettes til salg

Disse tallene sier selvsagt ingenting om salgstall, men de viser at tross knallhard konkurranse er Symbian fortsatt en gigantisk aktør i mobilmarkedet. Dette kan forklares med at det er veldig mange som går rundt med Symbian-telefoner der ute. Ikke alle bytter ut telefon to ganger i året, og for eksempel Nokia N95 vil telles i målingen.

Om vi ser på tallene for juli til september i år står Symbian ifølge StatCounter for 32 prosent av den mobile internettbruken, mens iOS og Android hver står for drøyt 20 prosent hver.

Imponerende tall, med tanke på at Nokia har bestemt seg for å avslutte sin satsing på Symbian og heller gå for Windows Phone.

Det skal for øvrig nevnes at StatCounters tall ikke sier noen ting om internettbruk via apper. Det er rimelig å anta at mye av internettilgangen i dag går via slike.

Symbian fortsatt sterkt

Det kan være verdt å ha i bakhodet at selv om det selges tonnevis med Android-telefoner og iPhone-modeller, selges det fortsatt veldig mange Symbian-telefoner. Gartners tall for andre kvartal i år sa at det ble solgt 23,8 millioner Symbian-telefoner, mens Apple solgte 19,6 millioner iPhone-modeller.

Nokias problem har vært, og er fortsatt, at de ikke klarer å tjene penger på telefoner som allerede er ute i markedet, mens for eksempel Apple tjener gode penger på iPhone også etter at telefonen er solgt siden de har en diger app-butikk hvor de får en andel av hvert salg.

Gartners tall for andre kvartal 2011 viste for øvrig at det er Android som solgte best, med 46,7 millioner enheter. Markedsandelen var 43,4, 22,1 og 18,2 prosent for henholdsvis Android, Symbian og iOS.

Kilder: Allaboutsymbian.com, StatCounter.com, ITwire.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.