IT

Gjerrig strategi fra HP

SLÅR PÅ STORTROMMA:I følge senior produktsjef for HP servere, Jan Fredrik Gunvaldsen er HPs nye serverlansering en av de viktigste på mange år.
SLÅR PÅ STORTROMMA:I følge senior produktsjef for HP servere, Jan Fredrik Gunvaldsen er HPs nye serverlansering en av de viktigste på mange år. Bilde: orv
23. juni 2010 - 14:27

Strategien har den noe kryptiske betegnelsen konvergert infrastruktur og skal bidra til å spare kundene for penger.

Mye penger i forhold til ytelsen, skal man tro senior produktsjef for HP servere, Jan Fredrik Gunvaldsen.

De nye serverne som selskapet nå lanserer har en prisytelse som er opptil fire ganger bedre enn i dag. I tillegg er administrasjonen mer avansert.

– Den nye strategien med å konvergere all infrastruktur er veldig viktig, både for oss og kundene. Det vi gjør nå er kanskje å lansere det viktigste grunnlaget for strategien, sier Gunvaldsen og sikter til de nye serverne som er proppet med ny innovasjon.Samler trådene

HP lanserer en rekke nye servermodeller. Utgavene med blade-konfigurasjon kommer i sin syvende generasjon og kan ha opptil 1 terabyte minne.

– FlexFabric, fleksibel sammenvevning, er en annen viktig komponent, nemlig det å legge alle typer nettverk i samme kabel, sier han.

HP er stor på nettverk og har ifølge Gunvaldsen levert nesten hver fjerde 10 Gbit/s-porter som er levert i verden.

De nye serverne kommer nå med to slike porter hver. I tillegg har selskapet virtualisert nettverket, og portene kan overføre både ethernet, FiberChannel og iSCSI.

Resultatet er mindre kompleksitet og færre enheter å investere i og å holde rede på.Leser hverandre

– Dette er også første gangen vi har NUMA minnehåndtering på servere med mer enn to prosessorer. Det betyr at prosessorene kan lese hverandres minne, sier Gunvaldsen.

NUMA er et resultat av teknologi som Intel har lansert i sine prosessorer og som HP har utnyttet. I tillegg er serverne utstyrt med en egen prosessor som overvåker minnetrafikken og styrer den bedre enn det som er mulig med NUMA.

Den alene gjør at ytelsen på minnehåndteringen øker med 30 til 50 prosent.Store jobber

En av de nye servermodellene er beregnet på brukere med store beregningsjobber.

Den er en ny utgave som har to servere i samme bladkonfigurasjon. Hver av dem har to prosessorer med seks kjerner.

Og de er tynne nok til at det er mulig å ha seksten av dem, eller i praksis 32 bladservere, i den samme hyllen.

– En slik hylle kan altså ha 512 prosessorer. Koblet i en klynge er dette perfekt for brukere som trenger svært stor beregningskapasitet. Forrige generasjon av denne servertypen ble brukt til å rendre filmen Avatar. Da benyttet man slike servere med hele 40 000 prosessorkjerner, illustrerer server-sjefen.Intelligent strømforsyning

De nye modellene er også utstyrt med nye strømforsyninger som hevdes å være ganske intelligente.

De er utstyrt med PowerLine Communication, som betyr at det ligger en datakanal i selve strømkabelen.

Gjennom den går strømforsyningen til administrasjonssystemet via en kraftfordeler. På den måten kan serveren si ifra når den er blitt plugget til, og den kan fortelle hvordan det ligger an med strømforbruk og kjølebehov.

Dermed kan disse parameterne styres optimalt. De nye strømforsyningene er også blitt mer effektive, og HP lover en virkningsgrad på hele 94 prosent.

Det er betydelig bedre enn de som ble brukt for noen år siden og som lå på 80 prosent.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.