ARKIVNYHETER

Gjermundshaug Anlegg utbedrer rv 3

Her blir vegen utvidet mot høyre, og skråningene på begge sider blir slaket ut.
Her blir vegen utvidet mot høyre, og skråningene på begge sider blir slaket ut. Bilde: Asgeir Skymoen, Statens vegvesen
10. juli 2011 - 11:52

Strekningen går mellom Opphus 24 km nord for Rena og Søkkunda bru ved Rasta. Vegbredden varierer litt, men stort sett er den rundt 6 meter. Nå blir den utvidet til 8,5 meter.

Trafikken er ikke den største, men riksveg 3 inngår i den korteste ruten mellom Oslo og Trondheim. Tungtrafikken er derfor betydelig, og behovet for en skikkelig vegbredde er stort.

Oppdraget omfatter også utretting av kurver, utslaking av sideareal og fjerning av faremomenter langs vegen. Stolper o. l. skal ikke stå nærmere enn 7 meter fra vegkanten. Dessuten skal 800 meter av en høyspentlinje som går parallelt med vegen, legges i bakken. Eidsiva er med på å dekke utgiftene til det.

Konstruksjoner er det lite av på strekningen. En kulvert for en bekk og en bru i veglinjen er det helt. Kulverten som er av stål, skal erstattes av en lengre betongkulvert. Brua er 27,8 meter lang. Den skal utvides i bredden med 2,5 meter. Entreprisen omfatter også montasje av 2,9 km rekkverk.

De totale omkostningene for prosjektet er beregnet til 49 millioner kroner. Anleggstart finner sted i august. Innen 14. september neste år må jobben være fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.