NYHETER

Gjermundshaug Anlegg lavest i Sør-Odal

Fylkesveg 290 i Sør-Odal i Hedmark skal oppgraderes. Gjermundshaug Anlegg fra Alvdal har gitt et anbud på 36,98 millioner kroner for jobben. Det gir en klar ledelse. 

Det er neppe mange som får lyst til å kjøre videre på denne vegen. Gjermundshaug Anlegg ligger godt an til å få jobben med å utbedre den. (Foto: Google)
Det er neppe mange som får lyst til å kjøre videre på denne vegen. Gjermundshaug Anlegg ligger godt an til å få jobben med å utbedre den. (Foto: Google)
3. juli 2012 - 08:06

Bare entreprenører fra Hedmark har vist interesse for oppdraget. John Galten fra Åmot er nr. to (39,40 mill.), tett fulgt av Billerud & Løhren fra Eidskog (39,58 mill.).

Strekningen som skal oppgraderes er 11,4 km lang og går mellom Åkroken og Skjulenga. I dag er dette en grusveg med lav standard. Bredden er liten, noen steder bare 4,5 meter, sikten er dårlig, og telehiv forekommer hyppig.

Geometrien er imidlertid ikke så dårlig. Vegen blir derfor ikke lagt om. Senterlinjen blir fulgt slavisk. Ny vegbredde blir 6 meter. Skjæringene utvidet betydelig for å bedre sikten. 35 000 kbm skal sprenges ut. Fjellet er av god kvalitet og vil bli brukt i overbygningen på fylkesvegen.

Oppdraget omfatter også legging av 7 900 tonn myk asfalt til slitelaget. Myk asfalt er valgt fordi den tar telehiv bedre enn asfalt med stivere bindemiddel. Vegvesenet regner med at telehiv vil forekomme også i framtida. De mest utsatte strekningene på vegen vil bli utbedret, men det er ikke ressurser nok til å gjøre hele vegen telefri.

Innen 31. oktober 2014 skal fylkesveg 290 få bra standard mellom Åkroken og Sæterlisjøen, en strekning på knapt 8 km. Et år senere skal arbeidet på resten av vegen være fullført.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.