IT

Gjenoppfinner telefonkiosken

17. nov. 2010 - 11:24

Den originale telefonkiosken er død. Ingen vil lenger gå til en et sted for å ringe. Likevel flytter folk gjerne på seg for å ha et møte, men jo kortere reise jo bedre.

Det er ideen bak FotoPhonos satsing på video-møterom.

Les også: – Framtida er Avatar-chatting

Landsdekkende kjede

De vil etablere en landsdekkende kjede med møterom hvor folk kan etablere en videoforbindelse i stedet for å reise langt.

Det hele begynte i Drammen hvor de gjennomførte en behovsundersøkelse. Selv med nærhet til Oslo var mange lei av bilkø og tog som uteble. Kunne de møtes på video var mange interessert.

– Dette sprang ut fra mitt eget behov. Jeg jobbet i Drammen og ble veldig lei av alle reisene til Oslo bare for små møter. Nå kan jeg i mye større grad jobbe herfra, sier forretningsutvikler i FotoPhono, Bjørn Egil Knutsen der han sitter på kontoret i Drammen og møter oss på storskjermen Oslo.

Les også: Fire verdensdeler i ett rom

Skype holder ikke

Skype er vel og bra når to skal snakke sammen, men når flere mennesker skal delta i møtet, og gjerne på flere enn to steder, trengs det kraftigere kost. Løsningen er profesjonelle video-møterom.

– Vi har etablert møterom i flere byer, både alene eller i samarbeid med andre. På den måten kan vi tilby en landsomfattende tjeneste. De største møterommene har videovegger slik som her i Oslo, eller vi bruker møterom med toskjermsløsninger. En beslektet del av virksomheten er salg og utleie av utstyr. Mange kunder melder tilbake at de tjener det igjen på et år eller mindre når de kjøper og med en gang når de leier videokonferanseutstyr. Vi ser også på muligheten av å samarbeide med kundene våre om utleie av møterom, sier Knutsen.

Les også: Videokonferanse inntar PC-en

Bedre møtekultur

I tillegg til rene innsparinger i reisekostnader, som kommer til syne i reisebudsjettet, mener Knutsen at videomøter har andre fordeler.

I tillegg til mindre miljøbelastninger blir slike møter mer effektive. Når noen kommer langveisfra avslutter man ikke så raskt som mulig.

Les også: Tandberg bygger seg opp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.