Gjennomslag i Haramsfjordtunnelen, men konsekvensene av brannen er fortsatt uavklart

En uke etter den omfattende brannen i Haramsfjordtunnelen på Nørdøyvegen i Møre og Romsdal, kunne Skanska markere gjennomslag før helga.

Tidligere ordfører Oddbjørn Vatneå fyrte av siste salve som sørget for gjennomslag i Haramsfjordtunnelen. Han fikk fagkyndig hjelp fra bas Geir Olsen i Skanska.
Tidligere ordfører Oddbjørn Vatneå fyrte av siste salve som sørget for gjennomslag i Haramsfjordtunnelen. Han fikk fagkyndig hjelp fra bas Geir Olsen i Skanska. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
25. jan. 2021 - 10:07

Det var tidligere ordfører i Haram kommune, Oddbjørn Vatne, som vikarierte som sprengningsbas og fyrte av salven som sørget for gjennomslag i Haramsfjordtunnelen på Nordøyvegen i Møre og Romsdal.

Entreprenøren sliter med vann i den nye Mossetunnelen.
Les også

Entreprenøren klarer ikke å tette den nye Mossetunnelen

Omfattende innredningsarbeid

Haramsfjordtunnelen mellom Hestøya og Austnes er 3500 meter lang og den korteste av de tre undersjøiske tunnelene på Nordøyvegen. Selv om det nå er gjennomslag i tunnelen er det et omfattende innredningsarbeid som gjenstår før tunnelen er klar for åpning på det store fylkesvegprosjektet.

- Vi skal bygge vei gjennom hele tunnelen og sikre den mot vann og frost. Elektroinstallasjonene er også omfattende. Veldig mye av arbeidet vi skal gjøre framover vil ikke synes når tunnelen står ferdig, men er avgjørende for at trafikantene skal få en moderne, tørr, lys og trygg tunnel, sier prosjektleder Marianne Nærø i Møre og Romsdal fylkeskommune. 

Rivingsarbeid etter brann

900 meter inne i Haramsfjordtunnelen frå Austnes arbeides det nå samtidig med riving etter brannen i en sprøyterigg 8. januar.

Først når all rivingen er ferdig og tunnelen er vasket kan kartleggingen av skadene starte, opplyser Møre og Romsdal fylkeskommune i en melding.

Parallelt med arbeidet i tunnelen blir brannen gransket av Møre og Romsdal fylkeskommune og Skanska. Politiet gjør også undersøkinger av sprøyteriggen som brann.

- Det er ennå for tidlig å si hvilke konsekvenser brannen får for framdriften. Det viktigeste er at oppryddingen skjer trygt for de som jobber i tunnelen og at vi finner ut kva som skjedde, slik at vi kan unngå at det skjer igjen. I prosjektet ellers blir det jobbet for fullt med god framdrift, forteller prosjektlederen. 

Tre entreprenører har levert pristilbud for driftskontrakt i Møre og Romsdal.
Les også

Møre og Romsdal: Hårfin margin mellom to entreprenører

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.