T2

Gjennomsiktige speil fra Sony

Sonys nye A33 og A55V har gjennomsiktige speil, noe som gir superrask autofokus og mindre hus.
Sonys nye A33 og A55V har gjennomsiktige speil, noe som gir superrask autofokus og mindre hus. Bilde: Sony
Stein Jarle Olsen
24. aug. 2010 - 13:14

Sony lanserer to nye speilreflekskameraer: A55V og A33. Kameraene har Sonys nye såkalte Translucent Mirror Technology, «gjennomskinnelige» speil.

Det gjør at lyset som kommer gjennom objektivet samtidig treffer både bilde- og autofokussensoren, noe som ifølge Sony skal gi ultrarask fokushastighet.

Mindre og kjappere

At speilet heller ikke trenger å flytte på seg for å ta et bilde, gjør at kamerahuset kan være noe mindre enn tradisjonelle speilreflekskameraer.

Det gjør også at kameraet kan fokusere kontinuerlig, også når du tar mange bilder på rad (burst shooting).

Sony hevder A55s 10 bilder i sekundet (7 på A33) er raskere enn noe annet kamera med APS-C-sensor på markedet som koster under 1000 dollar.

Video i fokus

Autofokusen er for øvrig nyutviklet, med 15 punkter også såkalt Phase Detect AF. Den fungerer også i videoopptak, som i Sony-kameraenes tilfelle utføres i full HD-oppløsning (1080i) og i formatet AVCHD.

Og i motsetning til andre speilreflekskameraer, gjør de gjennomsiktige speilene at den optiske søkeren kan brukes også i videoopptak, på samme måte som på tradisjonelle videokameraer.

Megapikselbomber

Kameraene har for øvrig henholdsvis 16,2 og 14,2 megapiksler. De er kompatible med alle objektiver med A-fatning, og begge har en tretommers, dreibar LCD-skjerm som dekker 100 prosent av søkerfeltet.

Annet Sony-snadder er også på plass, med automatisk HDR-knipsing, 3D Sweep Panorama og den forbedrede automodusen Auto+.

Vekten er oppgitt til 441 og 433 gram uten objektiv, og kameraene takler både Memory Stick Pro Duo og SD, SDHC og SDXC.

Sony A55V og A33 vil være i handelen i løpet av september og oktober, og vil koste henholdsvis 7.390 og 6.390 kroner kun for kamerahus.

Kameraskred

I tillegg lanserer Sony de "vanlige" speilrefleksene A580 og A560.

Funksjonene er stort sett de samme som på A55V og A33, og de er tilgjengelige fra henholdsvis oktober og første kvartal 2011.

Prisene er veiledende 7.890 og 6.390 kroner kun for kamerahus.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.