ARBEIDSLIV

Gjeninnfører lønnsstøtte til bedrifter som tar permitterte tilbake i jobb

Regjeringen vil igjen betale bedrifter som tar permitterte ansatte tilbake i jobb. Ordningen vil gjelde for oktober, november og desember.

Finansminister Jan Tore Sanner gjeninnfører lønnsstøtten til bedrifter som tar permitterte tilbake i arbeid.
Finansminister Jan Tore Sanner gjeninnfører lønnsstøtten til bedrifter som tar permitterte tilbake i arbeid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
10. sep. 2020 - 15:47

I sommer innførte regjeringen et lønnstilskudd til bedrifter som tok ansatte tilbake i jobb, men denne ble avsluttet i august. LO og andre aktører i arbeidslivet har imidlertid bedt om at den må gjeninnføres, og får nå gjennomslag for det.

Regjeringen foreslår å gjeninnføre ordningen for oktober, november og desember. Det gjøres fordi det fortsatt er for mange som ikke er i jobb, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

– Å få folk tilbake i jobb er det viktigste vi gjør for å sikre både økonomisk og sosial bærekraft i Norge. Vi må unngå at denne krisen fører til at folk støtes varig ut av arbeidslivet. Mange næringer preges fortsatt av usikkerhet, sier Sanner.

Finansdepartementet anslår at denne runden vil gi utbetalinger på 300 millioner kroner i 2021. Det tas da høyde for at det søkes om støtte for om lag 10.000 arbeidstakere.

– Denne krisen er langt fra over. Vi har fortsatt over 200.000 permitterte og arbeidsledige. Lønnstilskudd har vært viktig for å sikre tryggheten og inntekten til både arbeidsfolk og bedriftene, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til FriFagbevegelse.

(©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.